Winnaar Niels met Jamai.
Winnaar Niels met Jamai. (Foto: VriendenLoterij)

25 mille voor Niels

HAZERSWOUDE-DORP - Een grote verrassing voor Niels uit Hazerswoude-Dorp. Hij heeft in de trekking van de VriendenLoterij een bedrag van 25.000 euro gewonnen. Niels werd verrast in Stadion Feijenoord met de cheque door VriendenLoterij-ambassadeur Jamai Loman.

Niels reageert enthousiast als hij de cheque van 25.000 euro in ontvangst neemt: “Geweldig! Ik wil heel graag een auto kopen.” Bij de VriendenLoterij gaat een percentage van de opbrengsten naar kunst en cultuur. Deelnemers spelen bij de VriendenLoterij mee voor wat hen raakt. Zij maken elke maand kans op meer dan tweehonderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40 procent van hun lotprijs bij aan behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. En dat kan kunst zijn, onze geschiedenis en rijke cultuur, of verbondenheid met en zorg voor elkaar, via clubs en verenigingen. 


Van As roemt de ondernemers

ALPHEN - Wethouder Gerard van As is naar eigen zeggen trots op de ondernemers uit de gemeente Alphen. Vrijdag 18 november was het de Dag van de Ondernemer. Reden voor Van As om ze een pluim te geven en ze op te roepen naar het komende cybercrimecongres te gaan.

"Er komen in deze tijd veel opgaven en uitdagingen op hun pad zoals een krappe arbeidsmarkt, verduurzaming, de energiecrisis of digitalisering. We willen als gemeente onze ondernemers bij deze opgaven graag ondersteunen en inspireren. Daarom organiseren we rondom het thema digitalisering in het MKB het cybercrimecongres, omdat we zien dat dit een heel belangrijk thema is en wordt voor onze bedrijven", Van As.

Op woensdag 23 november is het cybercrimecongres: digitaal veilig ondernemen voor het MKB. Maar liefst 1 op de 5 ondernemers krijgt te maken met cybercrime. Samen met tv-presentator Kees van der Spek leren ondernemers uit onze regio in één middag hoe deze te voorkomen en wat te doen en het je toch is overkomen.