Bij de Intratuin zijn ze klaar voor kerst.
Bij de Intratuin zijn ze klaar voor kerst. (Foto: Intratuin)

Haal de natuur in huis met kerst

ZEVENHUIZEN- Intratuin Zevenhuizen is voorbereid op de kerst en biedt dit jaar verschillende echte kerstbomen aan. Een kerstboom is van oorsprong een dennenboom met versiering en wat de winkel betreft gaat er niets boven een echte boom. 

"Bij Intratuin Zevenhuizen helpen we je graag op weg en vertellen je alles over de verschillende soorten dennenbomen en sparren en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste boom voor jou", meent de winkel. "Welke boom jij kiest als kerstboom is persoonlijk. Ga je voor groot en vol of ben je op zoek naar een kleinere versie. De traditionele kerstboomsoorten hebben elk hun eigen specifieke kenmerken", stelt het bedrijf. Omdat ieder iets anders zoekt bieden ze meerdere soorten bomen aan.

Kerstbomen

De Nordmann is een bekende en veel verkochte kerstboom in Nederland. Deze boom heeft donkergroene, glanzende naalden die niet prikken. Ook heeft de boom weinig last van naalduitval. Zo is er minder kans voor allergische reacties, meent de winkel. De Dwergspar is een boom die na kerst ook nog gebruikt kan worden. "Ze hebben een kluit en laten zich daardoor ook na de feestdagen makkelijk terug inplanten in de volle grond", stelt de winkel. De Fijnspar of Servische spar staat volgens de winkel bekend om de geur en de slanke vorm. "Het nadeel van deze bomen is dat de (enigszins prikkende) naalden sneller uitvallen." De Blauwspar daarentegen heeft weinig last van uitvallende naalden, volgens de winkel. "Tel daar de schitterende blauwgrijze gloed en een heerlijke dennengeur bij op en je hebt een prachtige boom te pakken."


De winkel geeft als tip om je boom alvast in huis te halen. "Een kerstboom kun je nog even in je tuin bewaren totdat hij opgetuigd wordt. Let er dan wel op dat je de boom rechtop zet, bijvoorbeeld tegen een hek of muur."