Ga mee op de rondvaartboot.
Ga mee op de rondvaartboot. (Foto: VVV Boskoop )

Laatste historische vaartocht

BOSKOOP - De SRPB/VVV organiseert op 24 september de laatste speciale themarondvaart 'Boskoop 800' met de nadruk op de historie van Boskoop in de vorige eeuwen. De gids op de boot vertelt over het eeuwenoude landschap en het ontstaan van de beroemde Boskoopse boomkwekerijen, ongeveer 500 jaar geleden.

Ook wordt er bezoek gebracht aan een authentieke boomkwekerij, waar de koffie met koek klaar staan. De boomkwekers en de gids vertellen hier graag aan de bezoekers hoe de boomkweker zijn planten opkweekt. Vanaf een stekje van enkele centimeters zonder wortels, naar een grote plant van meer dan een meter groot. Tijdens de vaartocht wordt uitleg gegeven over de werking van de sluis en wordt er een bezoek gebracht aan de sluis. 

De vaartocht inclusief bezoek aan de kwekerij duurt ongeveer tweeënhalf uur. De boot vertrekt om 14.00 uur vanaf Overslag 12b te Boskoop. Reserveren via de SRPB/VVV, telefoonnr. 0172-214644 of info@vvvboskoop.nl onder vermelding van naam, het aantal personen en mobiele telefoonnr. De prijs bedraagt € 12,50 p.p.

Een bezoek aan het Boskoopse Boomkwekerij Museum voor de historische vaart maakt de middag compleet. De VVV Boskoop heet u graag welkom. Overslag 12b, 2771 CE Boskoop. Tel.: 0172-214644.

Afbeelding