Je kunt het STAP-budget ook gebruiken voor een thuisstudie
Je kunt het STAP-budget ook gebruiken voor een thuisstudie (Foto: Pexels)

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Met de STAP-budget subsidie kun je 1.000 euro aanvragen voor een opleiding. Je kunt deze subsidie gebruiken om jezelf verder te ontwikkelen en je positie op de arbeidsmarkt te versterken. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie. Je kunt per kalenderjaar maximaal één STAP-opleiding doen waarvoor je maximaal 1.000 euro STAP-budget subsidie toegekend kunt krijgen.

Nieuwe ronde op vrijdag 1 juli om 10.00 uur 

Voor wie is het STAP-budget?

De STAP-subsidie is voor werkenden en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen om zo goed inzetbaar te blijven op de markt. Het STAP-budget kan ook worden ingezet voor bijscholing of omscholing.

Tot €1.000 voor een opleiding

Wat zijn de STAP-voorwaarden?

• Je bent minimaal 18 jaar of nog niet met pensioen;
• Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt geen werk;
• Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;
• Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd;
• Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.

Hoe schrijf ik mij in voor het STAP-budget?

Je schrijft je in op de website van de opleider. Kijk daar of een opleiding geschikt is om STAP-budget aan te vragen. Geef bij je inschrijving aan gebruik te willen maken van het STAP-budget. Daarna ontvang je van de opleider het STAP aanmeldingsbewijs per e-mail. Dit bewijs heb je nodig om STAP-budget aan te vragen.

Wees er op tijd bij! Want op=op

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

De STAP-subsidie vraag je aan via het STAP-portaal van UWV. Je hebt voor de aanvraag een STAP-aanmeldingsbewijs nodig. Dit bewijs ontvang je nadat je je hebt ingeschreven bij een voor STAP-budget geschikte opleiding. 


Na de inschrijving ontvang je van de opleider een STAP-aanmeldingsbewijs via e-mail. Met dit bewijs doe je je aanvraag in het STAP-portaal van het UWV. Je logt hiervoor in met je DigiD.