Mes frères et moi Nour
Mes frères et moi Nour (Foto: (Parkvilla))

Binnenkort in Parkvilla

Serious Music Alphen | Karfagen 

Theater


De Oekraïense multi-instrumentalist en componist Antony Kalugin startte tijdens zijn studie architectuur met symfonische artrock onder de naam Karfagen. Zijn muziek bevat elementen van jazzrock, symfonisch-rock, new-age en folk. Hij werd door bands als Camel, Happy The Man, Focus en Kayak geïnspireerd. Hij heeft al 13 albums gemaakt, die ieder voor zich veel nieuws brengen en blijven boeien. Helaas heeft de oorlog ook het leven van Antony op zijn kop gezet. Hij heeft zijn studio moeten achterlaten en zijn gezin naar Polen gebracht. Gelukkig heeft hij vrijstelling van dienst gekregen om de wereld het geluid van Oekraïne te laten horen. Het concert is op 23 september om 20.30 uur.

Films

Mes frères et moi Nour is een 14-jarige jongen die in het zuiden van Frankrijk woont. Hij woont daar met zijn comateuze moeder en oudere broers. Als Nour in de zomer als taakstraf een schoolgebouw moet schilderen, hoort hij de klanken uit het muzieklokaal. Dankzij zijn moeders voorliefde voor de Italiaanse opera kan hij een aantal stukken zelfs meezingen. Maar dan moet hij wel de kans krijgen, die hij een muziekdocent hem biedt. Het thema van de film is het redden van leven en het vinden van ademruimte om aan de dynamiek van het leven te ontsnappen.

Cursussen

Beginnerscursus Tekenen Docent Colette Curfs leert cursisten binnen 8 lessen de beginselen van het tekenen. Daarom is de cursus ook bedoeld voor echte beginners en voor mensen die lang niet meer getekend hebben. Daarna is het mogelijk naar een andere cursus over te stappen. De cursus start op woensdag 5 oktober.

Informatie

Meer informatie en tickets: www.parkvilla.nl.