Kitty van de Velde van IJsclub Otweg in Boskoop is door de KNSB Gewest Zuid-Holland benoemd tot Lid van Waardering.
Kitty van de Velde van IJsclub Otweg in Boskoop is door de KNSB Gewest Zuid-Holland benoemd tot Lid van Waardering. (Foto: Lars Beukenkamp)

Onderscheiding voor Kitty van de Velde

Nieuws

BOSKOOP - Kitty van de Velde van IJsclub Otweg in Boskoop is door KNSB Gewest Zuid-Holland benoemd tot Lid van Waardering. Tijdens het eindfeest voor de schaatsjeugd kreeg Kitty van de Velde afgelopen zaterdag de daarbij behorende onderscheiding, de bronzen schaats, uitgereikt.

Kitty van de Velde is al sinds haar geboorte lid van haar club: de Boskoopse IJsclub Otweg. Toen haar oudste zoon, zo’n achttien jaar geleden, begon met schaatsen, is Van de Velde actief als vrijwilligster in diverse functies binnen de ijsclub. Zo is ze zowel in het bestuur als in de jeugdcommissie actief geweest en ze is schaatstrainster en trainster bij het inline-skaten geweest. 

Ten aanzien van de onderscheiding wordt met nadruk gesteld dat niet de duur van de inzet maar de kwaliteit en de resultaten daarvan doorslaggevend zijn. Zo heeft Kitty van de Velde een zeer belangrijke rol gespeeld bij het opzetten van inline-skaten voor de jeugd. Eerst op het bedrijventerrein en later op de Combibaan aan het Paddegat.

Van de Velde heeft aangegeven te stoppen met haar actieve vrijwilligerswerk, ‘maar tijdens het leuke eindfeest voor de jeugd was extra hulp welkom en Kitty zou Kitty niet zijn om niet haar handen uit de mouwen te steken’.