De stichting houdt twee informatiebijeenkomsten.
De stichting houdt twee informatiebijeenkomsten. (Foto: Stichting WerkVinden)

WerkVinden houdt informatiebijeenkomsten

Nieuws

ALPHEN AAN DEN RIJN - Stichting WerkVinden in Alphen aan den Rijn houdt op woensdag 20 april een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe, door de overheid in het leven geroepen ‘STAP subsidie’. Op donderdag 20 april is er een informatiebijeenkomst over omscholing van de stichting. 

“De STAP subsidie is bedoeld om mensen aan te moedigen een training of omscholing te volgen. Werk verandert tegenwoordig snel en is digitaler. Bijscholing kan helpen je baan veilig te stellen of geeft betere kansen op een (andere) baan”, meent de stichting. De subsidie is maximaal 1000 euro per persoon per jaar en vervangt de oude studiekostenaftrek. “Het wordt ook gebruikt voor hulp van een loopbaancoach om je te helpen op die manier een (andere) baan te vinden.” WerkVinden heeft contact met een aantal loopbaancoaches. Monique Hoogduin (HR-manager) verzorgt de bijeenkomst, vertelt de mogelijkheden en hoe het aanmelden werkt. De bijeenkomst is van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur in de bibliotheek Rijn en Venen aan de Aarkade 10 in Alphen aan den Rijn. Inschrijven kan via: www.werkvindenalphen/agenda. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Omscholen

Joyce en Jeanette, beiden adviseur bij het Leerwerkloket van de Overheid, laten zien waar die kansen liggen en geven een beeld van alternatieven op de arbeidsmarkt. “Je krijgt voor jezelf een goed beeld van je mogelijkheden en uitdagingen. Het is tijd voor iets anders. Deze bijeenkomst is bedoeld om inspiratie op te doen en met een frisse blik naar de toekomst te kijken”, aldus de stichting. Het is van van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek Rijn en Venen. De bijeenkomst kost 5 euro. Meer informatie en inschrijven kan via: www.werkvindenalphen.nl/agenda.