Festival op 5 mei met O'G3NE

ALPHEN AAN DEN RIJN - Na twee jaar afwezigheid gaat het Alphens Bevrijdingsfestival dit jaar op 5 mei door. De line-up van het festival is bekend en bestaat onder anderen uit Wild Romance, Trafassi, O’G3NE en Yung Felix. De organisatie van het evenement benadrukt bij deze editie ook het belang van vrijheid en roept op tot solidariteit met Oekraïne. 

Dit jaar heeft de nieuwe editie van het festival plaats op het Alphense Rijnplein, net zoals voor de coronajaren. Het lokale alternatief voor de landelijke Bevrijdingsfestivals is in 2016 voor het eerst gehouden en kon sindsdien jaarlijks volgens de organisatie rekenen op duizenden bezoekers. Vanwege de coronapandemie konden de edities van 2020 en 2021 niet doorgaan in Alphen aan den Rijn.

Jeroen Iemhoff, voorzitter van het Alphens Bevrijdingsfestival: “We hebben in korte tijd nog veel zaken moeten regelen. Mede dankzij een flexibele opstelling van betrokken instanties, partners en sponsoren kan de editie van dit jaar toch doorgaan.”

Programma

De organisatie heeft ook dit jaar weer voor een divers programma gezorgd, stelt ze. Het evenement begint om 16.00 uur en opent met de band Wild Romance, die voorheen de begeleidingsband van Herman Brood was. Daarna zorgt de Surinaamse feestband Trafassi, bekend van de hit ‘Wasmasjien’, voor opzwepende muziek. ’s Avonds treden onder anderen de getalenteerde vocalgroup O’G3NE op, winnaars van The Voice of Holland in 2014, en hiphop-artiest dj Yung Felix op. De dj heeft onder meer liedjes gemaakt met de artiesten Bizzey en Kraantje Pappie. Het evenement is gratis te bezoeken voor alle leeftijden.

Het festival had voorgaande jaren ook bekende artiesten in de line-up staan. In 2019 traden artiesten zoals Gers Pardoel en Toe Maar op. In 2018 was Glennis Grace de hoofdact en daarvoor waren dat Massada, Danny Vera en Kenny B. 

Oekraïne 

"Naast het vieren van onze vrijheid, is er dit jaar ook ruimte voor bezinning. De recente ontwikkelingen in Oost-Europa laten ons zien dat leven in vrijheid verre van vanzelfsprekend hoeft te zijn. Uit solidariteit roept de organisatie bezoekers daarom op om kleding of een accessoire in de kleuren van de Oekraïense vlag te dragen", aldus de organisatie.