Postzegelvereniging NVPV Boskoop heeft een Boskoopse postzegel uitgegeven.
Postzegelvereniging NVPV Boskoop heeft een Boskoopse postzegel uitgegeven. (Foto: Postzegelvereniging NVPV Boskoop)

Boskoopse postzegel voor jubileum

BOSKOOP - Postzegelvereniging NVPV Boskoop heeft besloten om een Boskoopse postzegel uit te gevel. Onlangs, tijdens de opening van het jubileumjaar, werd de postzegel digitaal gepresenteerd.

Postzegelvereniging NVPV Boskoop is opgericht in 1933. "Vergeleken bij het 800-jarig bestaan van Boskoop natuurlijk een gering aantal jaren, maar als het feest 800-jaar Boskoop voorbij is, hebben wij ons 90-jarig jubileum in 2023 nog tegoed", aldus de vereniging. 

"In 2013 zijn wij gestart met het jaarlijks uitgeven van een 'persoonlijke' postzegel. In dat eerste jaar hadden wij gelijk een drietal zegels met daarop de 'Hefbrug', het standbeeld van 'de Gait' en 'het Koepeltje' uit het Rosarium. Later werden dit afbeeldingen van producten uit de boomkwekerij onder de naam Boskoops Mooiste, waarbij de desbetreffende kweker als gewaardeerde sponsor optrad."

"In 2021 werd aan alle inwoners van Boskoop gevraagd mee te denken over hoe we het jubileum van 800-jaar Boskoop zullen kunnen gaan vieren. De bedoeling is om gedurende heel 2022 diverse activiteiten te hebben."

"De postzegelvereniging heeft besloten om een Boskoopse Postzegel uit te geven. Hij werd op 4 februari digitaal gepresenteerd tijdens de opening van het jubileumjaar en door voormalig burgemeester van Boskoop, Coos Rijsdijk, uitgereikt aan de huidige burgemeester van Alphen aan den Rijn, Liesbeth Spies, en zijn sinds 4 februari in de verkoop op de volgende adressen: Bruna Boskoop, de VVV, Plantentuin Esveld en bij penningmeester Petra van Kampen. Indien u geïnteresseerd bent geraakt in het verzamelen van postzegels, meld u dan aan bij onze vereniging. Maandelijkse bijeenkomsten zijn in de Plataan, op de eerste maandagavond van de maand vanaf 19.30 uur." 

Meer informatie: www.nvpvboskoop.nl.