Drumfanfare TTH hoopt dit jaar haar 50-jarig jubileum te vieren. De vereniging is nog op zoek naar versterking van het instructieteam.
Drumfanfare TTH hoopt dit jaar haar 50-jarig jubileum te vieren. De vereniging is nog op zoek naar versterking van het instructieteam. (Foto: Drumfanfare TTH)

Nieuw tijdperk voor Drumfanfare TTH: 'We hebben er zin in!'

HAZERSWOUDE-DORP - Op 7 maart is het twee jaar geleden dat Drumfanfare TTH haar voorlopig laatste concert gaf. Inmiddels is er veel veranderd: dirigent Hans Dubbelaar is halverwege 2021 gestopt. Ook instructeurs Daan Cornelissen en René van Haaren hebben aangegeven af te gaan bouwen. "Feit is dat TTH aan het begin van een nieuwe tijdperk staat."

Het voorlopig laatste concert vond plaats in de gereformeerde kerk. Een week later veranderde corona ook het leven in Hazerswoude. "We zijn bijna twee jaar verder. Ook TTH heeft als vereniging de afgelopen twee jaar geïmproviseerd. Maar de muzikanten kijken er enorm naar uit om van 2022 een normaler jaar te maken! Hoewel normaal? TTH staat voor grote veranderingen. Hans Dubbelaar, ruim 40 jaar dirigent van TTH, is halverwege 2021 gestopt. Ook de andere instructeurs Daan Cornelissen en René van Haaren hebben aangegeven af te gaan bouwen bij TTH. Elke instructeur heeft z'n eigen, logische redenen. Feit is dat TTH aan het begin van een nieuwe tijdperk staat. Met volop uitdagingen om voor goede vervanging te zorgen van deze heren die op vele fronten hun stempel op TTH hebben gedrukt."

"Hans Dubbelaar heeft bijna 45 jaar de muzikale leiding bij TTH gehad. Samen hebben Hans en TTH vele hoogtepunten beleefd, zoals een derde prijs op het NK Mars in Elburg of mooie concerten en taptoes. Maar ook tegenslagen (teruglopend aantal leden, persoonlijk leed). TTH is Hans Dubbelaar dankbaar voor alle jaren trouwe inzet. Zonder hem was TTH nooit geworden wat het nu is; een springlevende, gezellige muziekvereniging met een goed muzikaal niveau! René van Haaren is voor de buitenwereld het meest bekend als de tambour-maître die TTH jarenlang geleid heeft. Maar achter de schermen was hij ook jaren slagwerkinstructeur. De laatste jaren stak hij heel veel tijd in het show-ontwerp en de instructie daarvan. Daan Cornelissen heeft, nadat hij zelf Nederlands Kampioen werd, bij TTH ook het slagwerk instructie gegeven en ontwikkelde zich de laatste tijd ook in exercitieles. Kortom, alle drie de heren verdienen een mooi afscheid van TTH." TTH is dus op zoek naar een nieuw instructieteam. Info: www.drumfanfare-tth.nl en info@drumfanfare-tth.nl. TTH gaat kijken hoe ze het 50-jarig jubileum kunnen vieren, 'in en met Hazerswoude'. Binnenkort volgt daar meer informatie over. "Een nieuw tijdperk staat voor de deur, en Drumfanfare TTH heeft er zin in!"