Politiek debatcafé

BOSKOOP - In de Open Poort in Boskoop wordt woensdag 23 februari van 20.00 tot 22.00 uur een politiek debatcafé gehouden met de titel 'Van migratie tot naaste'. "In het kader van 800 jaar Boskoop in 2022 is het interessant om met de gezamenlijke kerken hier aandacht aan te besteden."

"In 2019 verscheen er namens de Protestantse Kerk in Nederland een boeiende brochure over migratie: Van migratie tot naaste. Ook de EO besteedde er uitvoerig aandacht aan."

"In het kader van 800 jaar Boskoop in 2022 is het interessant om met de gezamenlijke kerken hier aandacht aan te besteden. Vele arbeidsmigranten zijn werkzaam in Boskoop. Velen uit en buiten Europa hebben hun weg gevonden naar Boskoop", aldus de organisatie van het politiek debatcafé.

'Weinig onderwerpen zijn zo complex als migratie'

"Weinig onderwerpen zijn zo complex als migratie. Natuurlijk schieten we te hulp als mensen in nood ons land binnenkomen." 

Grenzen

"Maar er lijken ook grenzen te zijn aan wat we aankunnen, zeker als onze eigen identiteit op het spel lijkt te staan. Hoog tijd voor een christelijk perspectief op migratie, dat wegblijft bij het klassieke links-rechtsdenken."

Wethouders

"Als spreker nodigen we ds. René de Reuver uit. Hij is co-auteur van het genoemde boek. Ook zullen leden van de Alphense gemeentepolitiek aanwezig zijn: Han de Jager en Erik van Zuylen als wethouders."

"Voor Han de Jager een bijzonder moment om voor zijn afscheid op 6 maart deze avond aanwezig te zijn. Ook raadsleden zijn uitgenodigd."

Aanmelden

Aanmelden voor deze avond kan via: cjsgroenleer@hetnet.nl of via de PGB-app (dit kan via de besloten groep Vorming & Toerusting). 

De locatie is Open Poort aan de Parklaan in Boskoop. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom, ontvangst met koffie of thee. 

Het politiek debatcafé begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur.