Lezing over ontwikkeling energieprijzen

ALPHEN - Bibliotheek Rijn en Venen houdt samen met Energiek Alphen op donderdag 23 februari een lezing over de ontwikkeling van de energieprijzen. Tijdens de toelichting legt Energiek Alphen de energierekening uit, zodat deelnemers leren wat de invloed van de energieprijsomwikkeling is op de rekening.

Energiecoöperatie Energiek Alphen noemt het onderwerp actueel en waar alle inwoners mee te maken krijgen, velen nu al, anderen wat later. 

"De energieprijzen zijn vorig jaar onverwacht hard gestegen en zijn nog steeds erg hoog. Dat leidt tot veel hogere energierekeningen voor inwoners met een variabel contract, of bij het afsluiten van een nieuw contract. Zelf kunnen we niets doen aan de energieprijzen, maar gelukkig wel aan de energierekening", stelt Energiek Alphen.

Onzeker

Ferd Schelleman van Energiek Alphen legt uit hoe het komt dat de energieprijzen zo onzeker zijn en hij legt uit hoe dit doorwerkt op de energierekening. De overheid helpt door de energiebelasting te verlagen, maar dat werkt niet voor iedereen hetzelfde uit. Vervolgens worden praktische tips gegevens over wat je zelf kunt doen om de energiekosten in de hand te houden tijdens de lezing. 

Energiecoaches

De energiecoaches van Energiek Alphen bieden informatie over energiebesparende maatregelen voor woningeigenaren. Via de bibliotheek verzorgen zij ook het Informatiepunt Duurzame Energie. De lezing vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur. De locatie is bibliotheek Rijn en Venen aan de Aarkade 10 in Alphen.