Johan Voskamp ontving de WestlandStek uit handen van wethouder Varekamp.
Johan Voskamp ontving de WestlandStek uit handen van wethouder Varekamp. (Foto: Thierry Schut)

Mei en juni

Begin mei start Jeroen van der Hoeven een loopchallenge voor zijn zieke zus Nicolien uit De Lier met als doel geld op te halen voor een operatie in Rusland. 

Mei

De nieuwe duofiets is door Jan Nienhuis, voorzitter van het bestuur van Stichting Vrienden van Triangel, overgedragen aan Triangel in De Lier. De fiets is mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Triangel en door donaties van  kringloopwinkel Re-Sell en het RaboWestlandfonds. 

Een Lierse aannemer vond begin mei een kat onder zijn motorkap. Het dier bleek in Vlaardingen te zijn opgestapt en vervolgens met de aannemers te zijn meegereisd naar Gelderland en Zwammerdam. Na deze reis van meer dan 250 kilometer kon de dolblije eigenaar heb weer ophalen. 

Vanaf 31 mei mogen de middelbare scholen weer volledige open. Leerlingen hoeven onderling geen afstand te houden, maar wel twee keer per week een zelftest doen.

Juni

Medewerkers van BVB Logistics en D&W Trans uit De Lier fietsen virtueel 4330 km om geld in te zamelen voor Team Westland. In totaal leverde deze actie 2500 euro op. 

Op 6 juni viert korfbalvereniging VALTO haar 60-jarig bestaan. Alle leden en veel aanhang genoten, ondanks de coronamaatregelen, van vele activiteiten. 

Vanaf 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft. Daar waar anderhalve meter niet lukt, zoals in het openbaar vervoer, in het voortgezet onderwijs of bij evenementen en festivals, geldt de mondkapjesplicht of kun je alleen naar binnen met een coronatoegangsbewijs.

Johan Voskamp uit De Lier ontvangt de WestlandStek. Wethouder Varekamp (sport) reikte de gemeentelijke onderscheiding uit tijdens zijn afscheid als trainer van het Westlands Elftal.

De nieuwe duofiets werd feestelijk overhandigd.