Een feest zoals er lang niet is geweest tijdens DJ Franky B op de vrijdagavond.
Een feest zoals er lang niet is geweest tijdens DJ Franky B op de vrijdagavond. (Foto: OC De Lier)

Juli en augustus

Vanaf 1 juli is de tweede aardwarmtebron van Trias Westland officieel in bedrijf. Met de uitbreiding levert Trias Westland duurzame warmte aan in totaal 54  glastuinbouwondernemers in de omgeving, Royal Flora-Holland en 345 woningen in De Lier.

Juli

Pakketbezorger Marcel is een graag geziene verschijning in De Lier. Nadat hij eerder dit jaar wegens ziekte een tijdje niet kon werken werd hij op 13 juli voor zijn verjaardag in het zonnetje gezet door een aantal Lierse bewoners. 

Na drie jaar dromen, twee jaar voorbereiden en een jaar werken, werd begin juli de gruttoplas in het Kraaiennest, het recreatiegebied tussen Schipluiden en De Lier, geopend.

De Lierse Kane van Deene (13) is te zien in de theaterproductie The Sound of Music in het AFAS Circustheater in Scheveningen. 

Gerben Dijkstra zet zich al 25 jaar belangeloos in voor De Timmerwerf en werd daarom in juli van dit jaar in het zonnetje gezet.

Augustus

Toch een feestweek in De Lier! Honderden Lierenaren konden feesten zoals ze lange tijd niet meer hadden gedaan. Alle feestavonden waren uitverkocht. Ook de andere onderdelen van het uitgebreide programma, zoals de kermis, het boegsprietlopen, het bierpulschuiven, de voetvolley, de toertochten, de rommelmarkt en tal van andere items werden enthousiast bezocht.

Eindelijk kon er weer een picknick worden georganiseerd door de Zonnebloem afdeling De Lier. Bij De Tuinderij werd er genoten van een hapje en een drankje en een optreden van zeemanskoor Onder Zeil. 

De Malle Pietjes halen met hun Oud IJzer Inzamelactie zoveel mogelijk geld op voor ALS Westland. Na afloop konden de Malle Pietjes een cheque van 25.000 euro overhandigen aan Linda Slaghuis van ALS Westland.

Er wordt geproost op Gerben Dijkstra.