Het was weer genieten op de Lierse ijsbaan.
Het was weer genieten op de Lierse ijsbaan. (Foto: ) EK

Jaaroverzicht 2021

De jaarwisseling in Westland is rustiger verlopen dan voorgaande jaren. Burgemeester Arends liet weten tevreden te zijn met het verloop van de jaarwisseling.

Januari en februari

Januari

Triangel wordt verrast met een cheque van 2500 euro van Re-Sell, kringloopwinkel in 's-Gravenzande. Met het geld zal een nieuwe duofiets worden aangeschaft.

Woensdag 6 januari wordt er in Nederland gestart met het vaccineren tegen corona. 

Vanwege zijn vrijwillige verdiensten sinds 1998 voor het comité Interkerkelijke Kerstmeeting De Lier, ontvangt Jan van Ruijven eind januari een WestlandStek.

Glenn de Blois wint voor het eerst in zijn carrière een wereldbekerwedstrijd.

Februari

Het bestuur van Kom in de Kas neem het besluit om ook dit jaar het evenement niet door te laten; in regio Westland zou deze editie plaatsvinden in het gebied rond de Hoefweg en Oudecampsweg in De Lier. Later wordt bekend dat ook Varend Corso niet plaats zal vinden dit jaar. 

Vanaf 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. 

Sneeuwstorm Darcy zorgt er begin februari voor dat het hele land onder een ruime laag sneeuw komt te liggen. Behalve allerlei problemen op onder meer de weg het spoor leverde de sneeuw ook een hoop plezier op; ook vanuit De Lier kreeg de redactie mooie sneeuwfoto's toegestuurd.

In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen gaat ook de Lierse schaatsbaan in februari open en kan er weer genoten worden van het natuurijs.

Jan van Ruijven ontving een WestlandStek.