Valente Rijkelijkhuizen met haar kunstwerk.
Valente Rijkelijkhuizen met haar kunstwerk. (Foto: Quarantainekunst)

Maart en april

In maart nog geen grote versoepelingen van de coronamaatregelen, wel gelden er een aantal kleine aanpassingen vanaf 16 maart. Zo wordt onder meer zwemles weer mogelijk, kan er weer buiten gesport worden in groepjes van maximaal vier personen en kunnen bepaalde doelgroepen weer theorie-examens en lessen volgen voor hun rijbewijs. 

Maart

Voormalig profvoetballer Johan Voskamp uit De Lier start een eigen voetbalschool; de JV Acadamy. 

Mevrouw Jobje Versteeg-Zuur is gehuldigd voor haar jarenlange staat van dienst als organist; al 65 jaar bespeelt zij het orgel en is zij één van de vaste organisten van de Domkerk. 

Na 52 jaar gaat Willem van Holstein van Holstein Flowers in maart officieel met pensioen en draagt hij het stokje over aan zijn zoon Ed van Holstein.

April

De 15-jarige Valente Rijkelijkhuizen uit De Lier heeft tijdens de Beste Kunstwerk Regio Haaglanden 2021-verkiezingen de prijs voor jong talent gewonnen. Ze moet de prijs delen met de 11-jarige Lotte Vernooij uit Den Haag.

De Protestantse Kerk in De Lier neemt afscheid van ds Arlette Brabander-Schuytvlot. Ruim een jaar heeft zij als ouderenpastor voor de Domkerk gewerkt.

Eind april worden er een aantal coronamaatregelen versoepeld. De avondklok komt te vervallen, het advies voor thuisbezoek gaat van maximaal 1 bezoeker per dag naar maximaal 2 bezoekers per dag, de buitenterassen mogen weer open 12.00 tot 18.00 uur en de winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak.

Ter gelegenheid van Koningsdag hebben Leo Groenewegen, Hans Heemskerk en Aad Poot uit De Lier een lintje ontvangen.

Willem van Holstein draagt het stokje over.