De cheque werd maandagmiddag uitgereikt.
De cheque werd maandagmiddag uitgereikt. (Foto: Thierry Schut)

November en december

Braihim Mohcin, bij velen beter bekend als DJ Bombastic, wint de dirigeerwedstrijd die muziekvereniging Liora heeft georganiseerd. 

November

Schaatsster Dione Voskamp heeft bij KP Holland een nieuwe witte Kalanchoë Rosalina gedoopt: de Don Dione.

Op de elfde van de elfde nemen de Theebukkers afscheid van Prins Christiannner en verwelkomen zij de nieuwe Prins Carnaval: Prins Martinus van Lierius tot Theelektra.

Oratoriumkoor De Lier, onder leiding van de enthousiaste dirigent André Cruz, verzorgde op zondag 14 november  een bijzonder herdenkingsconcert.

Vanaf 28 november gelden er weer strengere coronaregels; voor iedereen geldt 'blijf zoveel mogelijk thuis' en 1,5 meter afstand houden is weer voor alle volwassenen verplicht. Verder geldt er een avondsluiting voor alle evenementen en locaties tussen 17.00 en 05.00 uur, met uitzondering van de essentiële winkels. 

December

Na 176 jaar als afzonderlijke gemeenten in De Lier te hebben bestaan, hebben de Domkerk en de Vredekerk gemeenten zich begin december verenigd tot de Protestantse gemeenten van De Lier.

Het startsein wordt gegeven voor de bouw van twee appartementengebouwen genaamd Liermolen. 

Vanaf 19 december gaat Nederland weer in volledige lockdown. 

Ook de Kerstmeeting nieuwe stijl in De Lier kan niet doorgaan; in plaats van de geplande wandeling wordt de meeting uitgezonden op de WOS.

De straten en het pleintje Zwethburg/Swaandrift hebben de verkiezing 'Mooist versierde straat van Westland' gewonnen. De bewoners kregen van de burgemeester een cheque voor een buurtbarbecue.

De kersverse Prins der Theebukkers.