Winter Doing Good challenge

Doing Good, feels good! Dat is het motto van de laagdrempelige vrijwilligersactie van Westlandvoorelkaar. De bestaat uit acties die je uit kunt voeren waar, wanneer en voor wie je maar wilt, met als doel “feel good" voor jezelf en ook zeker de ander.

In oktober 2020 werd de Doing Good challenge opgezet door Manon Botbijl als onderdeel van haar stageperiode bij Vitis Welzijn. “Via WhatsApp ontvang je herinneringsberichten rondom speciale dagen, zodat je hier als deelnemer tijdig aandacht aan kan besteden aan iemand anders. Een vriend, bekende of iemand die het nodig heeft. Denk aan de dag van de vrijwilliger, Valentijnsdag of de kerstperiode”, vertelt Manon.

Laagdrempelige acties en ideeën komen voorbij in de WhatsApp. Iemand verblijden met een kaartje, een taart bakken en samen een stukje eten, boodschappen doen of misschien een bordspelletje spelen zijn mooie voorbeelden. “Juist in deze periode zijn deze kleine gebaren alleen maar belangrijker geworden”, aldus Manon, die inmiddels een vast plekje heeft binnen het team vrijwillige inzet bij Vitis Welzijn.

Op 20 december is de Winter Doing Good Challenge van start gegaan. Jij als deelnemer wordt geïnspireerd om kleine acties uit te voeren die een groot verschil kunnen maken voor iemand uit de omgeving. Verschillende doelgroepen komen aan bod, bijvoorbeeld mensen in de frontlinies van de coronapandemie, zoals binnen de zorg. Maar ook ouderen en thuiszittenden krijgen de aandacht. 

Aanmelden voor de WhatsApp-lijst kan via www.westlandvoorelkaar.nl/doing-good. Je ontvangt in de periode van 20 december tot 30 januari twee keer in de week inspiratie om zelf aan de slag te gaan.