Ook dit jaar subsidie voor culturele initiatieven

Volgend jaar kunnen initiatiefnemers van kleine culturele projecten weer een beroep doen op de Regeling Kleine Culturele Initiatieven. 

Gemeente Westland en Westland Cultuurweb hebben besloten om de aanvragen voor de regeling KCI tot en met maandag 31 januari nog in versoepelde vorm te behandelen en hierna weer te werken met de 'eerdere' voorwaarden. Wegens corona waren de eisen, die aan een verzoek worden gesteld, de afgelopen periode verlaagd. 

Met de subsidieregeling wil gemeente Westland het mogelijk maken om op een laagdrempelige wijze een mooi cultureel initiatief op poten te zetten. Deze is bedoeld voor verenigingen, scholen, maatschappelijke en commerciĆ«le organisaties en bewoners die op buurt- of wijkniveau iets willen organiseren. 

Kunst en cultuur

Het dient een initiatief te zijn waar kunst en cultuur centraal staat en een verbindende rol speelt. Daarnaast mag het niet tot de reguliere activiteiten van de aanvrager behoren, tenzij er een nieuw publiek wordt aangesproken.

Per initiatief is een bedrag van maximaal 1500 euro beschikbaar. Voor de projecten of activiteiten die uiterlijk maart 2022 plaatsvinden kan tot en met maandag 31 januari een aanvraag worden gedaan.

Deadline

 De aanvraagdeadline voor initiatieven in het tweede kwartaal (april, mei en juni) is dinsdag 1 maart. Meer informatie over de regeling KCI is te vinden op de website van Westland Cultuurweb: www.westlandcultuurweb.nl. Heeft u een vraag of wilt u uw idee bespreken? Neem dan contact op met Cultuurweb via info@westlandcultuurweb.nl.