Het Westlandse Milieu

Terwijl alle inwoners van Westland hun uiterste best doen om het aanzien en de uitstraling van onze gemeente waar mogelijk te verbeteren, geven de bestuurders blijkbaar geen zak om al die inspanningen en geven zelfs heel veel gemeenschapsgeld uit aan huisvuil zakken en onooglijke en onbezonnen zaken in de openbare ruimte.

Men zou verwachten dat de gemeente Westland, als het centrum in Europa voor de productie van bloemen, planten, groente en fruit, toonaangevend zou zijn in het opfleuren, vergroenen en verfraaien van onze straten en rotondes, waarin men in landen om ons heen ook vaak al heel goed is. Een heel mooie manier om, gesponsord en wel, de gemeente Westland te promoten.

'Op een andere rotonde ligt een verwarde hoop omvergegooide grote tekens'

Maar helaas nee, onze bestuurders hebben in plaats van bloemen en planten een mega stuk roest neergezet in het Woerdblok, dat het meest lijkt op een Hirioshimaboom, na de ramp. Op een andere rotonde ligt een verwarde hoop omvergegooide grote tekens waar iedereen zich aan ergert.

Tot grote schrik van velen blijkt nu echter dat een heilloos idee van onze bestuurders, om in plaats van bloemen en planten, ons huisvuil in gele zakken aan de lantaarnpalen te hangen, niet als een onzinnige dure verspilling werd afgewezen maar nu juist wél wordt ingevoerd. 

Het zal niet de bedoeling zijn maar met dit besluit geven de betrokken bestuurders een blijk van onvermogen af en van minachting van de wensen van de inwoners omdat er echt niemand is te vinden, behalve de bestuurders zelf, die dit gebeuren op prijs stelt. Tegen beter weten in en zonder enige vorm van iets wat op overleg of inspraak lijkt wordt het de bevolking opgedrongen.

De verwerking van huisvuil is zeker geen speciale, aparte zaak voor Westland, want met huisvuil heeft immers elke gemeente in heel Europa te maken. Elke afwijking van de meest gevonden manier van verwerking zal zeker extra kosten en ongerief met zich meebrengen. 

'Met huisvuil heeft elke gemeente in Europa te maken'

Bovendien is het ophangen van zo veel zakken op ooghoogte in het verkeer buitengewoon gevaarlijk. Zo beperkt de bos zakken aan de lantaarnpaal naast onze uitrit het zicht van langskomende fietsers, die vaak te snel gaan en ook van degenen die uit de uitrit de straat op moeten. Als en zo lang die zakken er hangen is de Gemeente Westland zonder meer aansprakelijk voor elk incident, groot of klein, in de omgeving van de paal.


Arie N. van den Berg

Arie van den Berg is kweker van tomatenzaad, auteur van 'De Tomatentovenaar' en vooral Westlander met een eigenzinnige kijk op de tuinbouwsector.