Het kantoor van Big Green Egg in de Lier won in 2020 zowel de jury- als de publieksprijs.
Het kantoor van Big Green Egg in de Lier won in 2020 zowel de jury- als de publieksprijs. (Foto: PR)

Inschrijving Adriaan Dessing Prijs 2022 geopend

Ken je een mooi gebouw, een barre brug of een prachtig landschap dat een prijs verdient? Geef het dan op voor de Adriaan Dessing Prijs 2022.

Deze Westlandse prijs voor goede en eigentijdse architectuur wordt om de twee jaar toegekend. In aanmerking komen niet alleen gebouwen (woningen, bedrijfsgebouwen etc.) maar ook infra (bruggen, waterwerken etc.) en landschap (parken, tuinen etc.)

De projecten moeten zijn opgeleverd in de jaren 2017 t/m 2021. Ze kunnen worden ingezonden door de ontwikkelaar, de opdrachtgever of de architect/ontwerper. De jury let met name op de inpassing van het werk in haar omgeving, de extra’s die het werk biedt en de duurzaamheid.

A4'tje

Het doel van de prijs is de kwaliteit en wijziging van de leefomgeving beter in beeld te brengen en zo de interesse voor de omgeving waarin we wonen te vergroten. De Adriaan Dessing Prijs bestaat uit een juryprijs en publieksprijs. 

Verdere voorwaarden voor aanmelding zijn eenvoudig: maximaal ’n A4'tje beschrijving van het project, ’n A3'tje met tekeningen, ’n A3'tje met foto’s en de inzending kunnen per mail uiterlijk tot Valentijnsdag 14 februari 2022 worden verstuurd. Zie ook het reglement op de site www.adriaandessingprijs.com. Het mailadres is info@adriaandessingprijs.com.

Stemmen

De jury zal eind maart 2022 bekendmaken wie de drie genomineerden zijn geworden en op welke wijze het publiek hierop in de eerste twee weken van april kan stemmen. Dit gebeurt via de media en met name op de WOS kan iedereen kennismaken met de genomineerden en de mensen erachter.

De juryprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.000, een oorkonde en een bronzen beeldje op een sokkel. De publieksprijs bestaat uit een geldbedrag van € 500, een oorkonde en een bronzen beeldje op een sokkel.