Haal het maximale uit je racefiets en jezelf met de Start2Bike trainingen van Le Champion.
Haal het maximale uit je racefiets en jezelf met de Start2Bike trainingen van Le Champion. (Foto: aangeleverd)

Haal maximale uit je racefiets met Start2Bike trainingen van Le Champion

Sport

ZAANDAM - Voor beginnende racefietsers biedt Le Champion trainingen aan in de vorm van vier wekelijkse trainingen van ieder drie uur die als doel hebben om alle facetten van het rijden op een racefiets te oefenen.

Deze trainingen starten op zaterdag 10 september in Zaandam. Als vervolg op deze trainingen, kunnen deelnemers in het voor- en najaar deelnemen aan het wielrenarrangement. Een goede voorbereiding op sportievere uitdagingen later in het seizoen. De clinics worden gegeven door gecertificeerde trainers die opgeleid zijn door de NTFU op basis van het Start2Bike concept.

Goed voorbereid de weg op

In de trainingen komen alle aspecten aan bod om verantwoord en veilig te fietsen. De basis wordt gelegd door het afstemmen van de fietser en zijn/haar fietshouding, het zogenaamde bikefitting. De deelnemers krijgen een gericht advies om soms met geringe aanpassingen een ideale houding te verkrijgen en met veel plezier te fietsen. Voor elke leeftijd en prestatieverwachting kunnen de trainers ook een trainingsschema aanbieden, dat tijdens de clinics ontwikkeld wordt.

Meer informatie: www.lechampion.nl/start2bike-trainingen-wielrennen