Gezellige drukte op een vorige UITmarkt.
Gezellige drukte op een vorige UITmarkt. (Foto: aangeleverd)
Zaanse UITmarkt

Save the Date: zaterdag 10 september

Uitgaan

ZAANSTREEK - ZAANSTREEK - De vierde editie van de Zaanse UITmarkt staat in de steigers. Op zaterdag 10 september presenteren culturele organisaties zich in en rond cultureel centrum De Bullekerk. Om in de stemming te komen doet organisator Onno Lassooy vanaf nu het nodige uit de (toneel)doeken in deze rubriek.

“Als er één evenement is dat je niet wilt missen, dan is het de Zaanse UITmarkt. Na twee verloren jaren gaan we compleet los op zaterdag 10 september. Dit jaar is de locatie voor de Zaanse UITmarkt bij de Bullekerk aan de Westzijde in Zaandam. Een prachtig onderkomen met sfeervol plein dat wordt omgetoverd in een festivalterrein. Het thema is dit jaar ‘wereld van cultuur’.

Om 12.00 uur barst het culturele festijn los met een spectaculaire opening! Vrijwel alle Zaanse culturele instellingen zijn deze middag aanwezig om hun activiteiten 2021-2022 te delen met het publiek. Daarnaast zijn er talloze activiteiten in de stands, op het terrein en in de Bullekerk. Er kan getekend, gelezen, geknutseld, getoeterd en gedanst worden. Op de podia en plein zijn non-stop acts van artiesten. We gaan al je zintuigen prikkelen deze dag.

Rond 18.00 uur stopt de UITmarkt en begint op het kerkplein en in de kerk het UITfestival, met fantastische livemuziek: Reggae, Rock ’n roll, Gospel, Rap, Pop, Folk... Voor ieder wat wils.

In deze column ‘Uit de doeken’ houden we je de op de hoogte van het programma en lichten we een aantal opvallende acts uit.

 Dus zet het alvast in je agenda: zaterdag 11 september, de Zaanse UITmarkt! (inclusief uitroepteken!)”

www.zaanseuitmarkt.nl

Afbeelding