Met een stoere stolpboerderij De Zorgvilla en woningen wordt dit stukje Dorpsstraat hersteld.
Met een stoere stolpboerderij De Zorgvilla en woningen wordt dit stukje Dorpsstraat hersteld. (Foto: Bart de Jong Projectontwikkeling)

Wijzigingen Noorderveenweg

Algemeen

ASSENDELFT - Dat de voormalige bedrijfslocatie van aannemersbedrijf Van der Gragt op de hoek van Noorderveenweg en Dorpsstraat 707 in de achterliggende maanden een totaal ander aanzien heeft gekregen kan/is niemand (zijn) ontgaan. 

Met een stoere stolpboerderij De Zorgvilla en woningen wordt dit stukje Dorpsstraat hersteld. Van Hollant zal hier 30 woningen met een zorgfunctie voor senioren(paren) met een zorgvraag gaan exploiteren.

De achterzijde van het plan zal straks ontsloten via de Noorderveenweg. Dat zal gebeuren in het z.g. schuurvolume, dat qua stedenbouw aansluiting zoekt bij de Stolp van de Zorgvilla. Er komt daar een supermarkt. De “supermarktmeters” komen van twee Aldi’ supermarkten elders in Zaanstad (Koog aan de Zaan en Zaandam). Het geheel wordt ontwikkeld in opdracht Van der Gragt beheer bv. De architect is FKG aan de Zaan. De Zorgvilla en woningen worden eind van dit jaar opgeleverd. Voor de Aldi moet het startsein voor de bouw nog gegeven worden.