Samen yogaoefeningen doen om de spieren soepel te houden.
Samen yogaoefeningen doen om de spieren soepel te houden. (Foto: aangeleverd)

Alleen voor Special Experience aanmelden

(Vervolg van pagina 3)

ZAANSTREEK - "Die kunnen zo makkelijk een kennismakingsslag maken en proeflessen aanbieden. Vertegenwoordigers van verenigingen zorgen ieder op hun eigen onderdeel voor de begeleiding”, vult Simon aan.

“Bij de Zaanse Special Experience op 26 augustus staat samen leren sporten en plezier maken centraal. In groepen wordt een speels traject afgelegd. Sportbedrijf Zaanstad zorgt voor de samenstelling zodat niemand wordt vergeten en iedereen op z’n eigen niveau mee kan doen. Bij vorige edities kwamen ook broertjes en zusjes mee uit het gezin met een kind met een beperking. Ze konden echt samen spelen en leuke dingen doen. En uiteraard zijn ouders ook welkom.”

Op sportgebied is dat deze keer kennismaken met korfbal onder leiding van Marjolein Schenk. Ze speelt op het hoogste niveau in de Korfbal League bij Koog Zaandijk. Als speelster van het Nederlands korfbalteam en won ze namens Oranje goud op het WK van 2019. De kinderen kunnen samen hockey leren spelen onder leiding van trainers van ZHC De Kraaien. Derde sport onderdeel is - uiteraard met AV Zaanland als gastheer - atletiek.

Lifestyle

Diana: “Bij het onderdeel lifestyle gaat het om gezonde voeding. We gaan… koken! Een gezonde pizza maken, lekkere salade. Leuke dingen met groente en fruit ontdekken en gezonde shakes maken.”

Cultuur

Aan de activiteiten voor het onderdeel cultuur wordt nog nadere invulling gegeven. In ieder geval kunnen de kinderen zich laten schminken. "We willen ook nog wat aanbieden op het gebied van dans. Bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up”, zegt Simon die nog eens bedrukt dat deelname aan alle vormen van de Experience gratis zijn.

Kinderen met en zonder beperking, hun broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn allemaal van harte welkom mee te doen op 26 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur op het terrein van AV Zaanland. "Alleen voor de Special Experience vragen we om je vooraf aan te melden. Dat willen we graag om de verdeling en begeleiding goed op elkaar af te kunnen stemmen”, zegt Diana.

Aanmelden kan via: https://www.sportbedrijfzaanstad.nl/activiteit/zaanse-special-zomer-experience-22/


En hij scoort!