Je likt je lippen ervoor af: bokbier!
Je likt je lippen ervoor af: bokbier! (Foto: Unsplash)

Herfst begint pas goed met 51e editie van Het Zaanse Bokketochie

Uitgaan

ZAANSTREEK – Goed nieuws voor de liefhebbers van een goed glas bokbier: de 51e editie van het Zaanse Bokketochie komt in zicht! Het glas op het goede leven heffen, gevuld met donkerbruin herfstbok, kan weer op zaterdag 8 en zondag 9 oktober.

Geniet in zes horecagelegenheden van goed glas bokbier

Vanaf 13.00 uur gaat de bokbiertap open bij Bar Bruizz in Zaandam, Het Heerenhuis in Weidewormer, Batavia 1894 in Wormer, Café Zaanzicht in Zaandam, Brouwerij Hoop in Zaandijk en eetcafé De Toog in Koog aan de Zaan.

Bokbieren van topmerken vers van de tap

Elke horecagelegenheid heeft vier bokbieren op de tap. Prachtige seizoensbokken van topmerken. Proef het aangenaam bittertje gecombineerd met karamelsmaak in de Texels Bock, het vol moutig aroma van de Brugse Bok, de aroma’s van geroosterde granen, een beetje koffie en mooi donker fruit van de IJbok en de frisse, fruitige neus en aangenaam volle smaak die op een bittere toets eindigt van de Chouffe Bok 6666.

‘Tocht der tochten’ op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 

Wie alle zes de horecagelegenheden aandoet en de bokstempels spaart, gaat bovendien naar huis met een passend cadeau. Wie de ‘tocht der tochten’ op zondag doet, wordt bovendien in iedere gelegenheid welkom geheten met live muziek.

Lees volgende week meer in het Zaans Stadsblad en op onze socials meer over het enige echte Zaanse Bokketochie.