Zaandammer Frits Ubels bij de plek waar het misging. Wie heeft hem zaterdag 10 september gered van de roltrap?
Zaandammer Frits Ubels bij de plek waar het misging. Wie heeft hem zaterdag 10 september gered van de roltrap? (Foto: Dirk Karten)

Onfortuinlijke fietser Frits Ubels zoekt zijn redder

Algemeen

ZAANDAM – Zaandammer Frits Ubels had zaterdag 10 september een vervelend ongelukje waarvan hij nu denkt ‘Ik besef nu dat het heel verkeerd had kunnen aflopen! Ik heb er praktisch niets aan over gehouden. Dankzij...”

‘Ik had mijn tenen wel kunnen verliezen of erger’

Wat is er gebeurd? Frits was op weg met de fiets en reed van het Ebbehout naar het station Zaandam om nog even een boodschapje te doen bij de supermarkt in de Hermitage. Daar kwam hij het volgende tegen:

“Die kloterige lift deed het niet. De complete deur lag eruit. Ik was te lui om helemaal om te fietsen via de ‘grote slinger’. (het fietspad van over de weg gaat en aansluit op het stationsplein). Ik dacht, ik waag het erop en probeer met de fiets op de roltrap naar boven te komen. Want die deed het dus wel.”

Een wonder

De kan Zaandammer beseft nu dat dit geen slimme actie was. Want terwijl we samen aan de onderkant van de rolstrap staan voor het maken van de bijgaande foto zegt hij: “Daar verkeek ik mij lelijk op! Ik kon de fiets niet handelen, kwam niet vooruit, raakte in paniek en schreeuwde help! Toen werd ik beetgepakt door iemand die me naar achteren van de roltrap aftrok, samen met mijn fiets. Hij bleek met vrouw en kind(eren) te zijn. Ze waren net ter plekke achter het station dus. De vrouw moedigde hem aan om ook nog mijn fiets op de roltrap mee naar boven te nemen en dat deed hij. Ik was dus praktisch ongedeerd en achteraf zie ik dat als een wonder! Ik had misschien wel mijn tenen kunnen verliezen of erger tussen de treden van de roltrap.”

Karig

Boven namen ze afscheid en bedankte Frits zijn redder. Achteraf dacht hij: “misschien heeft hij mijn leven wel gered! En kreeg ik de gedachte dat het toch wel wat karig was mijn bedankje. En daarom wilde ik dus proberen met hem in contact te komen.”

De onfortuinlijke fietser Frits is dus op zoek naar zijn redder om hem nogmaals te bedanken met nu wat extra’s erbij. Bent u degene die zijn redder was? Bel of stuur dan een appje naar 06 45 970 881 of mail naar redactiezaan@rodi.nl Wij brengen u dan met elkaar in contact.