Met de VR-bril en tools de grote arena in voor een ongekende ervaring.
Met de VR-bril en tools de grote arena in voor een ongekende ervaring. (Foto: Dirk Karten)

'Je beleeft alle kenmerken van vroeger gamen naar VR-beleving van nu'

(Vervolg van voorpagina)

ZAANDAM - "We hebben een vader gehad die aan zijn kind uitlegde wat videobanden waren en dat we films huurden in videotheken terwijl het kind zijn vader meenam bij het VR-zombie schieten. Je beleeft bij ons alle kenmerken van vroeger gamen naar de VR-beleving van nu. En dan op een manier die alles overtreft.”

De VR-ervaring kun je opdoen bij de mini-arena en de 100 m2 grote arena. “Je wordt snel de game ingezogen. In de grote arena  kun je volledig vrij met een VR-bril rondlopen en een beleving ervaren die niet te vergelijken is met bijvoorbeeld een VR-bril die je thuis heb. Deze manier van volledig vrij VR-gamen bestaat maar op twaalf plaatsen in Nederland. Je gaat echt een andere wereld binnen”, aldus Patrick.

Programma’s

Je stapt met maximaal vier man tegelijk de tien bij tien meter grote virtuele arena binnen en gaat in het spel Ghost Patrol spoken vangen in een ‘haunted house'. Of voor het grote werk; zombies schieten. Beleef een intense VR-ervaring in de Zombie Apocalypse. Je stapt in liften, moet puzzels oplossen, mensen evacueren en zelfs een nucleaire raket lanceren om de zombies uit te schakelen. Of op zoek gaan naar een vaccin tegen de mutatie tot zombie. Kies je voor een assault rifle of handpistolen? Speel je met meer dan vier man, dan kan de rest op een groot scherm je belevenissen in de retro lounge volgen. Dat kan zelfs lekker relaxed met een biertje/drankje in de hand op Chesterfield banken. Nostalgische sfeer in het kwadraat. 

Free-roam VR-ervaring

Rory: “Je ziet dan je vrienden raar bewegen, schietbewegingen maken en over iets heen stappen wat er niet echt is. Dat is altijd weer hilarisch om te zien! Epix Arcade wordt al bekender en gevonden door gamers uit heel Nederland. Zo hadden we laatst een stel dat helemaal uit Limburg kwam om hier de free-roam VR-ervaring te beleven. Zaandam is dan wel geen wereldstad, maar je hebt hier wel het voordeel van gratis voor de deur parkeren. Los van het gamen zelf bieden we in ons VR-café de mogelijkheid wat te drinken.”

Chupa chups horen erbij

"We vergeten daarbij niet onze eigen game-ervaringen van vroeger. Bij ons hoorde daar altijd een Chupa Chup bij. Daar ging een deel van je zakgeld aan op. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook gratis lolly's op de bar staan. Daarnaast kan je zonder bijbetaling de nostalgische spelletjes als Resident Evil en Golden Eye spelen. Of een potje tafelvoetbal”, vult Patrick aan.

Je kunt al een VR spel spelen vanaf 14,95 euro per persoon. Los van vriendengroepen, bedrijfsuitjes kunnen ook kinderen (vanaf acht jaar) op een veilige manier gamen bij Epix Aracade. Kijk voor meer informatie op www.epixarcade.nl

Prijsvraag

Ben jij een echte gamer? Zin om gratis de ultieme VR-ervaring op te doen bij Epix Arcade? Maak kans op vier keer twee VR-belevingen ter waarde van 60 euro. Kijk op www.rodi.nl/zaanstad voor de prijsvraag en hoe mee te doen.


Je mag gratis gebruik maken van de nostalgische Arcade spellen.
Volgt de belevenissen in de arena op het scherm in de loungehoek.