HTM schrapt 13 tramhaltes in de regio Haaglanden
HTM schrapt 13 tramhaltes in de regio Haaglanden (Foto: WM)

HTM schrapt twee tramhaltes in Rijswijk, naam één halte verandert

In de nieuwe jaardienst van de HTM in de regio Haaglanden die ingaat op zondag 9 januari, wijzigen niet alleen de vertrektijden van bussen en trams, op sommige lijnen is ook de frequentie aangepast. Daarnaast worden dertien tramhaltes geschrapt. Hieronder vallen twee tramhaltes in Rijswijk. Ook wijzigt de naam van één Rijswijkse halte.


Het tijdelijk opheffen van dertien haltes zou eigenlijk per september 2021 worden ingevoerd, maar vanwege de verlenging van de beschikbaarheidsvergoeding door de Rijksoverheid is dit uitgesteld. Er is bij het schrappen van de haltes niet alleen gekeken naar het aantal reizigers dat er gebruik van maakt, maar ook naar de maatschappelijke functies in de buurt en de beschikbaarheid van OV-halten in de omgeving. Ook is er rekening gehouden met omleidingen en vertragingen die ontstaan door diverse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld de afsluiting van de Utrechtsebaan in Den Haag in januari.

 


Haltes in Rijswijk

Het traject van lijn 15 loopt van het Centraal Station Den Haag via Ypenburg naar Nootdorp. De halte Broekpolder is één van de dertien haltes die wordt opgeheven. Voor wie hier opstapte, is het dichtstbijzijnde alternatief: de halte Laan van ’s Gravenmade of Hoornbrug.
Ook de halte Treubstraat wordt opgeheven. Halten Rijswijk Station en halte Volmerlaan zijn hiervoor de dichtstbijzijnde alternatieven.
Tot slot verandert de naam van de halte In de Bogaard (lijn 17, 22 en 23) in Bogaard stadscentrum. Dit sluit aan bij de recentelijke naamsverandering van het gelijknamige winkelcentrum.

De opheffing duurt een jaar, daarna wordt de maatregel geëvalueerd

Met het opheffen van de haltes denkt de HTM meer reizigers aan te trekken omdat de reissnelheid wordt verhoogd. De opheffing duurt vooralsnog een jaar, waarna de effecten van de maatregel worden geëvalueerd. Een aantal haltes op het traject van tram 16 keert niet terug. In 2022 wordt in verschillende fasen de infrastructuur van deze tramlijn gereed gemaakt voor de komst van de nieuwe trams.

De halten die vervallen staan op https://www.htm.nl/nieuws/2021/nieuwe-jaardienst-2022


OVHA niet blij

In een brief aan wijkbewoners en -bestuurders laat het platform Beter Stedelijk en Regionaal Openbaar Vervoer Haaglanden (OVHA) weten niet blij te zijn met het schrappen van zoveel haltes. "De HTM laat hier een flinke steek vallen," vindt Ronald van Onselen van de OVHA. "Dit besluit is in coronatijd en zonder inspraak van de wijken genomen." 

Van Onselen vreest dat met name minder validen en mensen met kinderwagens de dupe worden van het schrappen van haltes. "Zij moeten hierdoor een langere weg afleggen naar de dichtstbijzijnde halte en vaker overstappen." 

Advies

Door de coronacrisis is HTM minder passagiers gaan vervoeren. Mensen werken  thuis, of pakken liever de fiets of de auto. Die reizigers komen echter ook na de coronacrisis niet terug als er haltes worden geschrapt, stelt OVHA. Het advies van het platform aan de HTM luidt dan ook: Laat de haltes tot na corona in gebruik. Het railnet dreigt zo te grofmazig te worden, vindt OVHA. "Dat past niet in deze compacte en intensief bewoonde stad."

Wijzigingen 

Ondanks het tegengeluid van de OVHA gaat de nieuwe dienstregeling vanaf zondag 9 januari in. Op die datum geldt ook nog onverminderd het advies een mondkapje te dragen op de haltes, in de bussen en in de trams.