De Zonnebloem bracht met bijna 50 mensen een bezoek aan het festivalterrein.
De Zonnebloem bracht met bijna 50 mensen een bezoek aan het festivalterrein. (Foto: Sjaak van Houten)

HomeTown meets Oldies

Algemeen

Onder dit motto werden de gasten en begeleiders van de zonnebloem en de bewoners van wooncentrum de Singelhof in Maasland uitgenodigd om op donderdagavond 25 augustus een bezoek te brengen aan het terrein van het HomeTown Festival .

Er werd van deze uitnodiging gretig gebruik gemaakt want er waren bijna vijftig mensen van de partij. Na een kopje koffie met wat lekkers kregen de bezoekers een korte uitleg over het ontstaan van de organisatie; een negental vrienden vond het hoog tijd dat er in hun dorp Maasland een keer een echt festival moest komen en hebben dat idee in de praktijk gebracht en zo komt het dat ze dit jaar al weer aan de zesde editie toe zijn.

Daarna volgde er een uitgebreide rondleiding over het terrein. Voor de rolstoelers en de rollators was dat best een uitdaging, maar iedereen heeft enorm genoten. “We waren onder de indruk van al het werk wat die honderden vrijwilligers verzetten, voor een paar dagen gezellig feesten. Ontzettend creatieve podiums op drie verschillende plaatsen, met elk een tot in de details uitgewerkt thema”, aldus De Zonnebloem. 

Een reactie van een van de bezoekers was: “Toch zonde dat ze dit over een paar dagen allemaal weer afbreken.” Na de rondleiding werden alle gasten ontvangen in de VIP room van het terrein. Over de rode loper werden ze verwelkomd met een drankje en een hapje. Ter afsluiting was er nog even een kort voorproefje van hoe het op een festival gaat, maar dan met aangepaste muziek voor de leeftijdsgroep en natuurlijk een aangepast geluidsvolume. “Het was een bijzondere ervaring voor alle gasten. En het was mooi om te zien hoe oude en jonge mensen samen kunnen genieten. Veel dank aan de organisatie van Home Town en de initiatiefnemers: Arti Delflandiae en de stichting Ode aan Midden Delfland.”