Maurits de Bruin.
Maurits de Bruin. (Foto: Willemieke Kars)

Maurits de Bruijn vertelt over Ook mijn Holocaust

Algemeen

Zondagmiddag 4 september vertelt de in Maasland geboren schrijver Maurits de Bruin in de Oude Kerk in Maasland over zijn roman Ook mijn Holocaust. Een aangrijpend verhaal uit de Tweede Wereld Oorlog dat ook vandaag de dag nog doorleeft.

Maurits de Bruijn (1984) is schrijver, Joods, opgevoed in een gereformeerd milieu, broer van een jongen die verdween en zoon van een moeder die als baby aan de buren werd gegeven toen haar ouders en twee zusjes werden gedeporteerd naar Sobibor.

In 2020 schreef Maurits Ook mijn Holocaust. Het verhaal van zijn moeder die in de oorlog als Joodse baby in Maasland terecht kwam. We dénken de oorlog te kennen, schrijft Maurits in dit boek. Maar pijn en verwarring reizen door generaties heen naar vandaag.

Deze middag wordt Maurits in de Oude Kerk over deze roman geïnterviewd door Bram van Reeuwijk. Het programma wordt muzikaal omlijst met Joodse muziek door klarinetensemble Caeckelbont. Na afloop is er gelegenheid tot napraten en, desgewenst, kunnen bezoekers een boek aanschaffen, natuurlijk gesigneerd door de auteur.

Het begint zondag 4 september om 14.30 uur in de Oude Kerk, Kerkplein 1 in Maasland. Entree is 7 euro en kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op www.odeaanmiddendelfland.nl