KWF neemt afscheid van de collectebus

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (van 4 tot en met 10 september) wordt er ook in Midden-Delfland weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar ruilen collectanten de collectebus in voor het collectebord met QR-code. Iedereen die iets over heeft voor het goede doel kan eenvoudig doneren door de QR-code te scannen met een smartphone.

KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte. Gelske Swarte-Van der Linden is sinds dit jaar collecte coördinator in Schipluiden; zij heeft na 10 jaar het stokje overgenomen van Anjella Rieff. Gelske over de overstap naar digitaal collecteren: “Steeds minder mensen hebben contant geld in huis. Met de QR-code kunnen ze toch gemakkelijk doneren.” Ook wordt het storten van contant geld bij de banken duurder en op steeds minder plekken mogelijk. “Met deze innovatie maken we de collecte klaar voor de toekomst”. 

Om te doneren, scant men gewoon de QR-code die op het collectebord staat, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Het voorgestelde bedrag dat de QR-code oproept is aanpasbaar naar een elk ander gewenst bedrag. Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

Heb je de collectant gemist? Doneren kan ook via kwf.nl/collecte.