De gaande (links) en de komende voorzitter.
De gaande (links) en de komende voorzitter. (Foto: GvW-T)

Krasse bridgers zijn van harte welkom

Bridgeclub KRAS in Den Hoorn heeft een nieuwe voorzitter. Geen onbekende van buitenaf maar een rasechte Hoorenaar die na een flink aantal jaren weer op het oude nest is teruggekeerd. Koos Bentvelsen heeft onlangs de voorzittershamer doorgegeven aan Rob van den Ende.

Gemma van Winden-Tetteroo

Bridgeclub KRAS ís ook kras. De senioren die met volle overgave éénmaal, twéémaal of zelfs nog vaker bridgen in de Kickerthoek houden de geest daarmee vlijmscherp. En met veel plezier. Hoewel de club wel rond de 135 leden telt, kunnen ze daar altijd nog nieuwe mensen gebruiken. “Dat klopt,” zegt scheidend voorzitter Koos Bentvelsen. “wij heten graag liefhebbers van 55 jaar en ouder van harte welkom. Onze club bestaat al tientallen jaren. Vroeger werden pensionado’s bijna als vanzelfsprekend lid als ze stopten met werken. Dat is niet meer zo. Onze 60-jarigen zijn de jonkies. Den Hoorn is sterk gegroeid de laatste jaren dus er zijn ongetwijfeld heel wat mensen die zouden kunnen aansluiten bij onze club. Bridgen is een spel. Elk spel is anders. Je moet er goed bij denken en met je bridgepartner samenwerken. Meestal speel je steeds met dezelfde partner samen. Uiteraard afhankelijk van de regelmaat en de frequentie waarmee je speelt.”

De leden bridgen in de Kickerthoek en er zijn vier speelmogelijkheden: maandagavond, dinsdagavond, donderdagochtend en vrijdagochtend. Er zijn competities en er is recreatief bridgen. Het is behalve een goede training voor je hersenen, ook een heel sociaal gebeuren. Koos is lange tijd voorzitter geweest met hart en ziel. Naast zijn andere vrijwilligerswerk stond zijn vrije tijd heel vaak in het teken van de bridgeclub. Hoewel hij het voorzitterschap doorschuift, vooral vanwege gezondheidsproblemen, blijft hij wel wedstrijdleiding van KRAS. Koos (79) is erg blij dat hij in Rob van den Ende een waardige opvolger als voorzitter heeft gevonden.

Rob (67) is geboren en getogen in Den Hoorn in een groot gezin aan de Woudseweg. Vanwege zijn werk als directeur van de RABO Bank verhuisde Rob meerdere keren maar nu ook hij gepensioneerd is, streek hij met zijn vrouw weer neer op het vertrouwde nest. Rob bridget al jaren en Koos hoorde dat Rob wel bereid was om het voorzitterschap over te nemen. "Maar Koos is echt het brein van de vereniging hoor,” zegt Rob meteen. "Ik vind het prachtig dat hij zijn kennis en ervaring op mij wil overdragen. Bridgen is erg boeiend. Je moet wel een klik hebben met je bridgepartner. Het sociale aspect is wellicht net zo belangrijk als het spel. Er zijn veel alleenstaanden die graag komen. We hebben zelfs een 100-jarige! Onze wedstrijden vormen een mooie uitdaging. We zijn allemaal heel enthousiast, niet fel fanatiek. Nieuwkomers moeten ook de kans krijgen het spel te leren.” Dus heeft u interesse en bent u 55+ dan bent u van harte welkom. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.bridgeclubkras.nl.