Feestelijke openingen Taalenthuizen

Tijdens de week van Lezen en Schrijven (van 8 tot en met 14 september 2022) is er landelijk extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. De Bibliotheek de Plataan zet zich daar het hele jaar voor in en opent daarom drie Taalenthuizen. 

Het Taalenthuis is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die taal moeilijk vinden. Samen met een TaalentMaatje en tijdens activiteiten in de bibliotheek gaan de kinderen aan de slag met taal.

De eerste opening is op dinsdag 6 september in Den Hoorn. Voor deze opening is Thijs Goverde uitgenodigd; van 15.30 tot 17.00 uur geeft deze kinderboekenschrijver en cabaretier een theatervoorstelling voor alle aanwezigen.

Op vrijdag 9 september is de opening is de westwijk in Vlaardingen. Tussen 14.00 en 16.00 uur is er van alles te doen in en om de bibliotheek.

En tot slot is wordt op zaterdag 10 september het Taalenthuis in Maassluis geopend. Van 10.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen mee doen met de letterbingo, een eigen stripverhaal maken of sjoelen met letters.

Alle kinderen uit groep 4 tot en met 8 zijn van harte welkom bij de opening van het Taalenthuis. Toegang is gratis en er zullen hapjes en drankjes zijn. 

Meer informatie over het Taalenthuis is te vinden op www.debibliotheekdeplataan.nl/taalenthuis. Aanmelden als TaalentMaatje kan ook via deze website.