Kamerlid Sandra Beckerman bij familie Botzen.
Kamerlid Sandra Beckerman bij familie Botzen. (Foto: PR)

'SP Kamerlid steunt bewoners Cordespad en Van Spilbergenstraat'

"Donderdag 14 juli is 2e kamerlid Sandra Beckerman samen met haar zeer gewaardeerde collega Mustapha Eaisaouiyen, speciaal voor de bewoners uit de van Spilbergenstraat en aan het Cordespad, een hele middag naar Hoek van Holland gekomen, om haar volledige steun en medeleven namens de SP uit te spreken", aldus Maarten Gelderman voorzitter van de Bewonerscommissie 010. 

"Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn deze bewoners in hun ogen zeer onterecht, en veel te snel in een sloopplan van Woningbouwvereniging Hoek van Holland terecht gekomen. De strijdlustige, gepassioneerde politica, van origine archeologe, is destijds in haar geboorteprovincie Groningen de politiek in gegaan om op te komen voor de gedupeerden/bewoners van de welbekende gasboringen aldaar. Inmiddels een aantal jaar verder heeft zij zich in rap tempo de 2e kamer ingewerkt en is verantwoordelijk of medeverantwoordelijk voor vele reddingen van onder andere klassieke vakantieparken, ja ook voor het huisjeskamp hier in Hoek van Holland heeft ze een steentje bijgedragen en hadden wij het geluk haar te ontmoeten eind maart. Strijdlustig, charmant en welbespraakt, stond ze tussen de energie gevende "Amazing Stroopwafels" door alle aanwezigen te woord en vierde vrolijk mee dat het huisjeskamp van een ondergang gered was", vervolgt Helderman.

Helpen

"Na het aanhoren van ons verhaal aarzelde ze geen moment om te helpen. Moustapha Eaisaouyin heeft zijn strepen namens de SP o.a. in Rotterdam verdiend en had een groot aandeel in het redden van de sloop en een beter plan voor de Tweebosbuurt. Emin Basoglu fractiemedewerker van de Rotterdamse SP was samen met zijn vriendin de fotografe, naar ons dorp gefietst om de delegatie compleet te maken en goede adviezen te geven. Rond 14:30 arriveerde dit politiek gezelschap samen met bewonerscommissie 010 en Gunter Weber namens de woonbond bij de familie Botzen, een lief gezellig stel (beide 89!), dat al vanaf de bouw in 1958 dolgelukkig in een van de 20 woningen woont."

Slapeloze nachten

Helderman vervolgt: "Maar liefst 70 jaar getrouwd zijn ze en hebben er kinderen groot gebracht. Sinds mevrouw Botzen te horen heeft gekregen dat er een plan is om haar huis te slopen, heeft ze slapeloze nachten en is ze van de stress en onzekerheid die daarbij komt kijken niet meer dezelfde. 

Gelukkig waren ze beide wel in staat om ons allen van harte welkom te heten, koffie te geven en lokale huiselijke nostalgie bij te brengen, zo ziet u Sandra op de foto met een huurakte uit jawel, 1958! Oke het is geen archeologische vondst misschien, maar toch.... U begrijpt dat alle desbetreffende bewoners en bewonerscommissie 010 zich zeer gesterkt voelden door deze steun en hun aanwezigheid. Later op de middag werd er naar Huurdersvereniging Houdt Zicht gewandeld om daar aan het plan te werken wat Woningbouwvereniging ertoe zal bewegen hun sloopplan te staken en de 20 woningen net zoals alle andere 200 huizen van deze buurt mee te nemen in hun veel betere totale renovatieproject", besluit Gelderman.