Blijdschap dat er aan het NK meegedaan mag worden.
Blijdschap dat er aan het NK meegedaan mag worden. (Foto: PR)

HSV1946 teams glansrijk door naar NK

In november sprongen het jeugd- en juniorenteam van HSV1946 de NK-kwalificaties. Bij deze wedstrijden, waarbij de jeugd in Lemmer mocht aantreden en de junioren streden om een plekje in Vaals, kan een ticket voor het NK bemachtigd worden. Beiden teams wisten dit ticket te pakken en mogen daardoor op 10 december in actie komen op het Nederlands Kampioenschap in Ede.

Het jeugdteam bestaat uit Dakota Bahnerth, Caro Bos, Pip Denkers en Hailey Keflayi werd dit jaar aangevuld met topinvallers Pem Nieuwpoort en Lisa Koornneef. Deze dames komen uit in de categorie jeugd A t/m 12 jaar. Zij mochten voor hun kwalificatie naar het Friessche Lemmer. Dit team liet zien goed op weg te zijn, voornamelijk op het onderdeel airtrack. Op minitramp lieten zij nog wat kostbare punten liggen, maar werden er wel voor het eerst dubbelschroeven en dubbelsalto's uitgeprobeerd en dat is erg knap voor deze jonge leeftijdscategorie. Zij mogen dan ook op 10 december hun Nederlandse titel van vorig jaar met een nieuw team proberen te verdedigen!
Fatima el Ajroudi, Lynne Bijl, Julia Kaijen, Femke de Koning Nikki de Koning, Eva van der Meer en Sofie Wessels werden versterkt door Lizzi de Koning. Zij gingen op naar het verre Vaals voor hun kwalificatie. Dit team kampte met een aantal blessures voorafgaande aan de kwalificatiewedstrijd en zij komen voor het eerst uit in de categorie Junior A t/m 17 jaar. Dit is een hele zware categorie, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde leeftijd van dit team 12 jaar is. Extra knap was het dan ook dat zij zich zowel op de pegasus als op de minitramp wisten te plaatsen voor het NK. Op de minitramp zelfs als tweede doorgestroomd, dus het podium lonkt op 10 december!


Ook deze springers gaan naar het EK