Het werd een heerlijk feestje op het plein met volop zang en muziek.
Het werd een heerlijk feestje op het plein met volop zang en muziek. (Foto: Tom van Ooijen)

SmartHart is een heerlijk feestje geworden

Algemeen

Het was zaterdag niet alleen heerlijk weer voor een feestje op het Hoekse  Brinkplein, je kon, na lange tijd dat er niets georganiseerd kon worden, merken dat mensen weer zin hadden in een gezellige avond.

Door Tom van Ooijen

De Tranentrekkers hadden, in navolging van ‘Van Smartlap tot Opera’ dit jaar een muzikaal feest op het plein georganiseerd dat de naam SmartHart had meegekregen. Grote drijfveer achter het evenement was Cees Schalkoort, die ook gezorgd heeft dat het plein weer over een vlaggenmast beschikt.

De publieke belangstelling aan het begin leek wat tegen te vallen, maar als snel stroomde het plein vol met mensen, die al dan niet hun eigen stoel hadden meegebracht en op het plein, op het terras van Saam of voor de barwagen van ’t Fust konden genieten.

Kersverse moeder Kirsten van Schaik van de Regelmeisjes opende het evenement, waarna Paula van Wanrooy, de dirigente van de Tranentrekkers, de presentatie overnam. Eerst vroeg zijn nog een applaus voor Anna Paerel, die ooit het initiatief nam voor ‘Van Smartlap tot Opera’, dat toen in de doelen plaatsvond, maar zij naar Hoek van Holland wist te halen. Het werd een avond vol muziek van de Tranentrekkers, die zich hiermede tevens voorbereidden voor hun optredenop de Koeweide afgelopen zondag. Waar de Plengers de Tranentrekkers muzikaal ondersteunden zorgde ook Orkestvereniging Wilton onder leiding van Jean Grüter voor de nodige muzikale hoogstandjes.

Daarnaast was er zangers van het Rotterdams Operakoor en was good old mezzo sopraan Lotte Bovi weer van de partij. Het eerste deel van het programma stond vooral in het teken van de Rotterdamse haven, met lekkere meezingers. Het tweede deel ging de Italiaanse kant op met bekende Italiaanse operaliederen. Tussendoor zong het publiek ook nog mee met ‘Country Road’ Aan de kant van de Tranentrekkers waren het Riny Rietveld en Cokkie Vervenne die een duet vormden met een lied over ‘de Hoek van Holland’en het publiek lekker op hun hand kregen.

De gehele avond werd een mix van ‘Als ik toch eens rijk was tot ‘Bella Italia”, van ‘Mama Mia’ tot ‘de Barbier van Sevilla” en ‘de Clown’

Voordat het laatste gedeelte aanbrak werd overgeschakeld naar liederen van Andre Hazes, waarbij de door Paula van Wanrooy ‘van de straat geplukte’ Remco de Waard de vertolking deed en er zelfs nog gedanst werd.

Met You’ll never walk alone ’Hand in hand kameraden’ en ’We’ll meet again’ kwam er een eind aan een voor velen heerlijk feestje. Het mocht weer, het kon weer, het gebeurde weer.

Meer foto’s bindt u via de facebookpagina van de Hoekse krant op rodi.nl/regio/hoekvanholland.