Ook andere bunkers en gangen kunnen worden bezocht.
Ook andere bunkers en gangen kunnen worden bezocht. (Foto: PR)

Bunkerdag 2022 ook ondergronds

“Het is weer als van ouds. Toen we kort geleden na een sluiting van bijna twee jaren voor het eerst de deuren van het museum weer openden stonden de bezoekers voor de deur al te wachten."

"Inmiddels gingen al weer honderden belangstellenden over de drempel en stromen aanvragen voor rondleidingen ook weer binnen. Op dit moment zijn we druk bezig met het voorbereiden van Bunkerdag 2022."Cor Quist, voorzitter van het Atlantikwall Museum is duidelijk blij dat ook de bunkerdag weer kan."

"Zaterdag 28 mei a.s. is het eindelijk zover. Wij doen als museum te Hoek van Holland mee met het gangenstelsel inclusief ondergrondse bunkers bekend onder de naam ‘MarKoStand' aan de Strandboulevard. Bunkerdag begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Met het toegangsarmbandje - dat u natuurlijk bij ons aanschaft - kunt u aan de hand van het programmaboekje langs de gehele Nederlandse kust bunkers bezoeken die nooit of slechts zelden te bezichtigen zijn. Neem vooral een zaklamp mee want bij ons gaat u het pikkedonker in! 


Het museum op de pier is deze middag ook geopend maar valt niet onder ‘Bunkerdag' omdat het museum elk weekend te bezoeken is."