Afbeelding
(Illustrtatie Lisa Otte (Lisa Otte Media)

11 juni kunstroute

Op 11 juni start er weer een activiteit in het kader van 150 jaar Nieuwe Waterweg. Dan opent wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Toerisme) om 14.00 uur op het Brinkplein de kunstroute van Stichting KUnSTPLAATS.

150 jaar Nieuwe Waterweg

De route bestaat uit 27 borden in winkels, eetgelegenheden, musea en openbare ruimtes. Met 16 afbeeldingen en 11 poëtische teksten geven (woord)kunstenaars een impressie van het verleden, heden of de toekomst van de Nieuwe Waterweg. Het een en ander is het resultaat van de wedstrijd die de Hoekse kunststichting aan het begin van het jaar hield.

De door een vakjury voor kunstwerken en een voor poëzie geselecteerde kunstwerken zijn van de hand van:
Johan Korteland, Dick van Zanten, Hannie van Gijzen, Joke Naaborg, Yvonne Spaan, Sara Hofstee, Eugene Schoneveld, Ada van der Schee, Ronald van Rikxoort, Linda Moerkerk, Henny Arkesteijn, Gemma Delfgaauw, Wim Sijbranda, Annemarie Kattestaart, Tineke Noordzij en Jan Mattheus de Grauw.
De geselecteerde teksten werden geschreven door:
Marja van Staalduinen, Peter Lammers, Helma Vlemmings, Aad Klos, Ria Oosterwijk, Marien van den Berg, Ineke de Bruin, Petri Jakobs, Jacqueline Bouwsma, Ed van Berkel en Piet Janssen.


In een gelijktijdige expositie in het KUZ-huis (van 11 juni tot 16 juli) komt een wandkleed van Netty Duyvesteijn en een gedicht van Aad Zuijderwijk. De route werd mogelijk met bijdragen van Cultuur Concreet en de Gemeente Rotterdam.