De geboorte van een dorp

Wie meer wil weten over hoe Hoek van Holland is ontstaan, kan zaterdagmiddag 28 mei 2022 terecht in de Dorpskerk aan de Prins Hendrikstraat. Henk van der Lugt van het Historisch Genootschap Hoek van Holland geeft dan een presentatie over de geboorte van ons dorp als gevolg van het graven van de Nieuwe Waterweg. 

Met prachtige beelden, geprojecteerd op een enorm scherm, zal hij laten zien en vertellen hoe Hoek van Holland zich ontwikkeld heeft tot wat het nu is.

Muziek van de Senior String Band

Rondom de presentatie van Henk is er livemuziek van de Hoekse Senior String Band. De mannen spelen enkele bekende Nederlandstalige nummers die te maken hebben met Rotterdam, de Waterweg en de zee. En natuurlijk spelen ze het lied ‘Ons dorp’ over Hoek van Holland en het recente eigen lied ‘Langs de Nieuwe Waterweg’.

Het programma van Henk van der Lugt en de Senior String Band begint zaterdag 28 mei om 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Er is een pauze waarin koffie en thee verkrijgbaar zijn. Ook is er in een van de zalen op het kerkplein een tentoonstelling van een groot aantal maritieme boeken, die ook te koop zijn.


Vooruitlopend: maandag is er vanaf 19.45 uur een open repetitie van het Oecumenisch koor Together in de Dorpskerk. U bent van harte welkom even binnen te lopen.