HVC'10 legde zaterdag de basis voor de overwinning in een prima eerste helft.
HVC'10 legde zaterdag de basis voor de overwinning in een prima eerste helft. (Foto: Ron van Oosten)

HVC'10 wint na uitstekende eerste helft

,,Waarom het zo goed ging? Met Kirill Slutskyy weer in de ploeg weten we elkaar makkelijker te vinden en kunnen we veel meer variëren in ons aanvalsspel.” Aldus een opgetogen Mitchell Bouwhuis na de met 3-0 gewonnen wedstrijd van HVC'10 tegen Voetbalvereniging Kagia uit Lisserbroek.

Door: Dirk Vermeulen

Slutskyy, na een goed uur spelen door trainer Piet Boon uit voorzorg gewisseld, speelde inderdaad een dijk van een wedstrijd. Hij omspeelde als vanouds keer op keer zijn tegenstanders en het was nauwelijks voor te stellen dat hij wekenlang geblesseerd heeft moeten toekijken. De toeschouwers op De Rondgang werden dan ook, vooral in de eerste helft, getrakteerd op zeer attractief voetbal, waar de gehele Hoekse ploeg een aandeel in had.

Kagia, dat met vijf verdedigers speelde, kreeg maar weinig grip op de vlotte Hoekse combinaties. Slutskyy was vanaf de eerste minuut zeer actief en het was meer dan verdiend dat juist hij, na prima te zijn aangespeeld door Bouwhuis, in de 13e minuut de score kon openen: 1-0.

HVC ging door en Kagia-doelman Wijsman werd flink op de proef gesteld. Na een paar keer tijdig uit z’n doel te zijn gekomen en goed te redden op Hoekse schoten, moest Wijsman toch voor de tweede keer capituleren toen de heerlijk over het veld zwervende Jorno Reurink, aangespeeld door Thomas van der Bogt, beheerst de 2-0 aantekende. De goed spelende Van der Bogt vond vervolgens dat het voor hem ook tijd was voor een doelpunt. Hij onderschepte zelf een matige uittrap en knalde in de loop genadeloos de 3-0 (ruststand) in de touwen.

Ondanks het besef dat het doelsaldo met het oog op nacompetitie nog een rol zou kunnen gaan spelen, nam HVC in de tweede helft, zeker na het wisselen van Slutskyy, wat gas terug. De wedstrijd bleef wel, zonder het niveau van de eerste helft te halen, de moeite van het aankijken waard, mede omdat beide ploegen met een sportieve instelling aan het werk waren. Wellicht had de verder prima leidende scheidsrechter Kenneth van Dijk de paar gele kaarten evengoed in de borstzak kunnen houden.

Tot scoren kwamen de blauw-zwarten in de tweede helft niet meer, mede doordat Wijsman weer een paar knappe reddingen op zijn conto wijst bij te schrijven.

HVC’10 kan gaan toewerken naar een mooi competitieslot, met  zaterdag de uitwedstrijd in Leiden tegen de kersverse kampioen UVS Leiden en zaterdag 4 juni de wedstrijd aan De Rondgang tegen de nummer 3 in de huidige stand, Vitesse Delft, aanvang 14.30 uur.

Pittige tegenstanders, maar de mogelijkheid tot deelname aan de nacompetitie is nog steeds aanwezig. En een HVC in de vorm van afgelopen zaterdag, is ook tegen deze tegenstanders zeker kansrijk.