De jeugdspringers van HSV1946 gaan allemaal naar het NK.
De jeugdspringers van HSV1946 gaan allemaal naar het NK. (Foto: HSV1946)

Alle jeugdspringers HSV1946 naar NK Ahoy

Na een spannende strijd op zaterdag 21 mei viel voor drie junior dames Nikki de Koning, Femke de Koning en Eva van der Meer het doek. Zij zullen wel met het team in actie komen in Ahoy, maar individueel was het helaas net niet voldoende om te kwalificeren.

Desmond Schanssema was de enige junior heer die in actie kwam voor HSV1946 en hij wist zich heel knap te plaatsen voor het onderdeel Pegasus. Hem zien we dus zowel individueel als met het team terug in Ahoy.

Drachten

Op zondag 22 mei kwamen alle jeugdspringers in actie in Drachten. Ook zij mochten hier proberen een plekje te bemachtigen voor de NK-finales in Ahoy. Fatima El Ajroudi en Lynne Bijl wisten zich met zeer hoge moeilijkheid glansrijk te plaatsen voor alle finales. Voor Caro Bos en Pip Denkers was het hun eerste jaar dat zij individueel mogen meespringen in deze landelijke categorie. En wat een feest voor hen dat zij zich samen als tweede wisten te plaatsen voor Ahoy op het onderdeel Minitramp! Bos komt daarnaast ook nog in actie bij de finale op Airtrack. Sofie Wessels sprong een topwedstrijd en haalde de finale op Minitramp en Pegasus en zij staat 1e reserve voor Airtrack. Hailey Keflayi en Lizzi de Koning plaatsten zich knap voor de finale op Pegasus met nette steunsprongen, terwijl Dakota Bahnerth en Julia Kaijen met mooie hoge sprongen een plekje veroverden voor de Minitrampfinale.

NK Individueel

Op zaterdag 25 juni zien wij deze tien springers van HSV1946 dus terug in Ahoy, waar zij individueel zullen strijden om de Nederlandse titels. Op zondag 26 juni komen vier A teams en twee C teams in actie in Ahoy.