Zo lang mogelijk zelfstandig blijven is de insteek.
Zo lang mogelijk zelfstandig blijven is de insteek. (Foto: PR)

Diverse activiteiten voor zelfstandigheid

In Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ kunt u wanneer u op zoek bent naar een zinvolle dagbesteding, contacten of activiteiten terecht bij ‘Clup Ontmoeten’.

Gezamenlijk of in kleinere groepjes kunt u deelnemen aan diverse activiteiten onder professionele begeleiding, gericht op actief en gezond blijven. Om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Onstpannende activiteiten

Tijdens het samen zijn worden er actieve en ontspannende activiteiten georganiseerd die u kunnen helpen om zo zelfstandig mogelijk thuis te blijven wonen, uw zelfvertrouwen te vergroten en een zinvolle invulling aan de dag te geven. Om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen worden er structurele activiteiten onder vakkundige begeleiding aangeboden zoals geheugentraining, bewegen, tuinieren, koken, muziek, kunst en/of een goed gesprek.

Het bewegen wordt in groepsverband door de Beweegondernemer aangeboden, die samen met u streeft naar meer vitaliteit. Bij lekker weer wordt er bewogen in de prachtige aangrenzende Belevingstuin. Deze tuin heeft ook een bewegingsfunctie. Doordat er allerlei hoogteverschillen zijn aangebracht, moeten ouderen onder begeleiding echt omhoog ”klimmen” (al dan niet met rollator) en weer langzaam remmend naar beneden lopen.

Belevingstuin

In de belevingstuin zijn ook een wilgentunnel, een haag en plantenbakken voor het kweken van allerlei gewassen. Van deze groenbakken kunnen ouderen kleine moestuintjes maken en onderhouden, samen met een vrijwilliger die daar plezier aan heeft. De bakken zijn zo ontworpen, dat rolstoelen en rollators er onder passen. Producten uit de groenbakken kunnen ook gebruikt worden voor het maken van een gezonde lunch.

Cursussen en bijeenkomsten

Regelmatig worden er ook interessante cursussen en bijeenkomsten georganiseerd voor zowel bezoekers van Clup Ontmoeten als mantelzorgers. Daarnaast kunnen de bezoekers kennis maken met andere activiteiten aanbod in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’.

CluP ontmoeten is op maandag en donderdag in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. De inloop is van 09:15 - 09:30 uur, de activiteiten zijn van 09:30 - 12:00 uur en er is een mogelijkheid tot lunch van 12:00 - 13:00 uur. Voor deelname wordt er een kleine maandelijkse bijdrage gevraagd voor consumpties en materialen activiteiten.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u zich aanmelden. Neem dan contact op met Roxanne via contact@welzijnopdehoek.nl of 0174 – 384 588.