Afbeelding
(Foto: )

Kunstroute ‘150 jaar Nieuwe Waterweg’

‘Bij alle onzekerheden rond evenementen in 2022 staat een ding vast: dit jaar vieren we het historische feit dat 150 jaar geleden het eerste schip door de Nieuwe Waterweg voer. We organiseren daarom een kunstroute door ons dorp met foto’s van verrassende kunstwerken en de mooiste poëtische teksten. Helemaal coronaproof,’ aldus Ton Brouwer, voorzitter van Stichting KUnSTPLAATS. 


Net als vorige jaar bij de ‘GLANS van de polder’ vormen twee wedstrijden daarvoor de basis: een wedstrijd voor kunstenaars en een voor dichters. De deadline voor beide is 31 maart.


Ed van Berkel van KUnSTPLAATS: ‘We roepen beeldend kunstenaars en dichters op iets te creëren over het verleden, het heden, of over de toekomst van de Nieuwe Waterweg. De deadline is nog ver weg, maar laat je vast inspireren. Creëer iets over de geschiedenis van de Nieuwe Waterweg. Bijvoorbeeld over ss Richard Young, dat eerste schip op 9 maart 1872. Of over het heden: welke indruk maakt alle dynamiek van de scheepvaart op je? Je kunt ook je fantasie de vrije loop laten: hoe zal het Waterweggebied er over nog eens 150 jaar uitzien?’ Actuele informatie is te vinden op www.stichtingkunstplaats.nl.