Afbeelding
(Foto: )

Een nieuw jaar

Het nieuwe jaar is al weer bijna een week onderweg. Alsnog iedereen de beste wensen en vooral alle gezondheid, want dat is toch wel het belangrijkste. De oliebollen zijn weer op, de kerstboom is er uit of opgeborgen, we gaan het normale leven weer in.

Nou ja normaal, we zitten nog steeds met een aantal stevige coronamaatregelen. Op zich niet verwonderlijk, als je nagaat dat bijna 1.000 wintersportgangers besmet terugkeerden. Kennelijk is voor velen de vakantie belangrijker dan het welzijn van henzelf of belangrijker: anderen. Je kunt tenslotte wel een boosterprik hebben voor jezelf, maar dat wil niet zeggen dat je anderen niet kunt besmetten.

Zelf vind ik vakantie niet zo belangrijk. Natuurlijk het is fijn een aantal dagen vrij te hebben, maar om nou te zeggen dat ik het weggaan zo mis, nee.


Wat het jaar gaat brengen? Geen idee. In ieder geval een nieuw uiterlijk van deze krant en alle andere kranten die West Media uitbrengt. Het zal even wennen zijn, niet alleen het uiterlijk is anders, ook de opmaak. Ook voor ons even wennen, maar in dit 25e levensjaar van de Hoekse Krant gaat dat vast goed komen.


Voor het overige is het afwachten. Krijgen we net als vorig jaar weer sneeuw- en ijspret? Gezien de hoge temperaturen aan het eind van vorig en begin van dit jaar lijkt dat twijfelachtig, maar niets is zo veranderlijk als het weer, behalve de mens dan misschien.


De kinderen van de kinderopvang, basisschool en middelbare school, mogen maandag in ieder geval weer naar school en dat zal voor hen een hele opluchting zijn, waarschijnlijk ook voor de ouders. Jongeren tot 18 jaar mogen weer tot 20.00 uur buiten sporten. Waarom dat pas vanaf dinsdag is, is me een raadsel.


Horeca zoals cafés en restaurants en zogenoemde niet essentiële winkels blijven, net als sportscholen zeker tot de 14e dicht. Wat overigens niet essentieel inhoudt snap ik niet, voor de ondernemer is zijn zaak echt wel essentieel om te overleven. Ook theaters, bioscopen en nachtclubs snakken er weer naar om open te gaan. Zo ook veel mensen die dolgraag weer eens een avondje uit zouden willen, een compleet avondje uit zonder op de klok te hoeven te kijken. Zo ver is het echter nog niet.


Maar goed, laten we hopen dat na de 14e weer wat versoepeling kan optreden, zodat voor veel ondernemers weer een beetje licht gaat schijnen.


De Uitkyk