Laura Boers is haar eigen thuiszorgorganisatie gestart.
Laura Boers is haar eigen thuiszorgorganisatie gestart. (Foto: PR.)

Zorg leveren vanuit het hart

Laura Boers brengt thuiszorg op maat

Al 20 jaar lang werkt Laura Boers in de zorg. De 41-jarige ’s-Gravenzandse werkte onder meer in de Kreek, het Westerhonk en andere zorgorganisaties in het Westland en Den Haag.


Door Tom van Ooijen


“Na 2 jaar als ZZP-er voor een zorgaanbieder gewerkt te hebben, besloot ik onlangs mijn eigen Thuiszorgorganisatie Lauraboerszorgt op te zetten. Ik richt me daarbij vooral ook op Hoek van Holland omdat ik hoorde dat een grote zorgaanbieder binnenkort gaat stoppen. En die cliënten hebben toch zorg nodig. Veel zorgverleners zitten bomvol en kunnen geen nieuwe cliënten meer aannemen. “

Belangrijk

Het aanbieden van zorg is belangrijk voor Laura. “Omdat ik niet gecontracteerd ben krijg ik maar 75% vergoeding. Maar dat maakt niet uit, ik laat mensen niet bijbetalen, mensen die thuiszorg nodig hebben moeten dat krijgen.”

Kleinschalig

Laura wil zeker geen grote zorgaanbieder worden. “Ik werk als ZZP-er en heb wel een netwerk van andere gediplomeerde zorgverleners die ook ZZP-er zijn. Belangrijk vind ik dat elke cliënt elke week dezelfde persoon te zien krijgt. Dat schept een vertrouwensband en je krijgt als verpleegkundige ook sneller door als er andere onderliggende problemen zijn. Daarbij kunnen wij cliënten indien nodig contact leggen met huisarts, fysiotherapeut of specialist of bekijken we de mogelijkheden van dagbesteding. Door die nauwe samenwerking met andere zorgverleners wordt de zorg van de cliënt gewaarborgd. Uiteraard kan de zorgvragen meebeslissen over de in te delen zorgmomenten. Denk daarbij aan tijdstip en dagen waarin de zorg geleverd wordt.”

Brede zorg

De zorg die Lauraboerszorgt biedt is breed: van het aan- en uittrekken van steunkousen tot wassen en aankleden, van wondzorg tot katheter- en stomazorg. Ook het toedienen of eventueel bestellen van medicijnen behoort bij de zorg die geboden wordt. Ook Palliatieve zorg is een onderdeel van het zorgpakket. Denk daarbij aan de zorg die gegeven wordt aan cliënten wanneer er geen genezing meer mogelijk is. “Daarbij denk ik aan uitbehandelde kanker, ALS, dementie, COPD. Met deze ziektes ben je vaak uitbehandeld bij de specialist, maar de levensverwachting kan soms weken, maanden en zelfs nog jaren duren. Dan heb je toch de zorg nodig.”

Afgestemd op wensen

Kortom Laura Boers Zorgt wil u ondersteuning geven die afgestemd is op uw wensen en behoeften, zodat u zolang mogelijk in uw vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Niet voor niets heeft zij het Kiwa keurmerk wat staat voor kwaliteit in de zorg.

Wil u meer weten over lauraboerszorgt? Neem een kijkje op Facebook, de website lauraboerszorgt.nl; mailen naar info@lauraboerszorgt.nl of één van de andere sociale mediakanalen. Bellen kan ook: 06-10151587.