Componist en reiziger Chris Hinze.
Componist en reiziger Chris Hinze. (Foto: PR)

Incredible India door Chris Hinze

Chris Hinze brengt zijn multimedia solo concert Incredible India naar Op Hodenpijl. Hinze, componist en reiziger, maakt ieder jaar aan de hand van zijn reizen multimedia-voorstellingen. Deze voorstelling is ook weer een mix van indrukwekkende videobeelden, live muziek en natuurlijk zijn persoonlijke verhalen en anekdotes. 

Chris Hinze reisde maandenlang door India, waar hij sinds 1974 kind aan huis is. In dat jaar kreeg hij Bansuri fluitles in Bombay van de legendarische meesterfluitist Ragunath Seth. Tijdens de voorstelling neemt hij de bezoekers mee naar de onbekende en fascinerende en kleurrijke wereld van 1.5 miljard Indiƫrs. Hinze: "India is geen land om te begrijpen. Het is op alle vlakken overweldigend. Een vat vol tegenstrijdigheden. Het overkomt je. Je raakt er niet over uitgepraat. Het is liefde op het eerste gezicht of je rent gillend weg, om daarna toch tot de slotsom te komen dat India onvergelijkbaar fascinerend is en je tenslotte blijft."

Op een groot scherm worden videobeelden in combinatie met (op diverse fluiten gespeeld) fluitspel, backingtracks, collages en persoonlijke verhalen samengesmeed. Met deze theatervoorstelling hoopt Chris Hinze iedereen zijn liefde voor India een beetje mee te geven door middel van muziek, film, verhalen en anekdotes.

De voorstelling is zaterdag 28 mei om 20.00 uur te zien. Toegang is 25 euro en inclusief maaltijd is dat 47,50 euro. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.ophodenpijl.nl.

Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden.