Bob van der Gaag (links) werd in het zonnetje gezet door sponsorcommissievoorzitter en broer Rick van der Gaag.
Bob van der Gaag (links) werd in het zonnetje gezet door sponsorcommissievoorzitter en broer Rick van der Gaag. (Foto: FL)

Sponsoravond MVV ’27 kent meerdere gezichten

Vrijdag 19 mei vond na lange tijd (vanwege corona) weer eens een fysiek sponsoruitje van MVV ’27 plaats. Dit gebeurde in restaurant Bavette in Maasland, waar zo’n 50 genodigden onder het genot van een hapje en drankje met elkaar bij konden praten én netwerken.

Fred Louter

De avond beperkte zich – na allereerst een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van de in Maasland en bij MVV zeer bekende Riet de Baan – niet alleen tot een gezellig praatje, er was ook genoeg te doen. Zo was er een informatieve prestentatie door Claudia van Berkel, een van de drie vrouwelijke initiatiefnemers (de andere twee zijn Jennifer Aalbrecht en Suzanne Scholtes) rond de toekomstige aanleg van een zogeheten 'natuurlijke speeltuin' op Sportpark De Commandeur. De opbrengst van de daaropvolgende veiling met diverse aantrekkelijke kavels zal worden aangewend voor de realisatie van de speeltuin.

Plezier

Tot slot werd er ook afscheid genomen van een van de sponsorcommissieleden. Bob van der Gaag houdt het na tien jaar voor gezien en dat liet sponsorcommissievoorzitter (en broer) Rick van der Gaag niet ongemerkt voorbij gaan. Bob werd beloond met mooie woorden én een goede fles champagne. "Ik kijk terug op tien prachtige jaren", aldus de Maaslander, die zelf als speler bij MVV ’27 en buurman Excelsior Maassluis actief was. "Ze zijn min of meer voorbij gevlogen! De rode draad in die tien jaren is het plezier geweest. We zijn in 2012 met allemaal vrienden ingestapt; echte MVV’ers die de club een nieuwe stap vooruit wilden laten maken. Dat is denk ik goed gelukt."

Van der Gaag kijkt met name tevreden terug op twee wel heel bijzonder projecten: de renovatie van de uit 1975 stammende MVV-kantine en kleedkamers, met daarbij de aanleg van een mooi nieuw terras. Een financiële uitdaging, zo zegt de Maaslander: "Daar was weinig geld voor beschikbaar, terwijl het toch noodzakelijk was dat die renovatie er kwam. Maar dan zie je waar een klein dorp heel groot in kan zijn. Toen de eerste sponsors over de brug kwamen, volgden er al snel meer. De een stak er tijd in, de ander geld. Het zei én zegt iets over de kracht van de Maaslandse gemeenschap, waardoor de club er goed voor staat en tevens een gezonde basis heeft voor de toekomst."

Hoedanigheid

Na tien jaar is het nu echter genoeg geweest, vindt Van der Gaag. "Het is tijd om weer iets anders te gaan doen. Onze jongste zoon nadert daarbij de leeftijd dat hij gaat voetballen, daar wil je bij zijn, misschien wel als trainer. Ik kom zeker nog langs bij MVV, maar dus in een andere hoedanigheid."