Afbeelding
(Foto: GVS)

Springdemo GVS geslaagd

Algemeen

Zaterdag 25 juni 2022 was sportcentrum De Dorpshoeve in Schipluiden omgebouwd tot een heuse springarena. Op deze laatste zaterdag van juni hield GV Schipluiden voor haar leden een leuke afsluitende activiteit: een springdemo voor ploegen.

Verdeeld over drie ronden kwamen alle turnende leden in actie op drie springtoestellen: minitramp, minitramp-toestel en tumblingbaan. In totaal kwamen 10 ploegen in actie: 2x groep 3/4; 1x groep 5; 2x groep 6; een jongensploeg; 2x meisjesvoorselectie; 1x 18+ en 1x damesselectie.

Er was een enorme belangstelling van ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere vrienden en kennissen, wat uiteraard voor zowel de leden als organisatie heel fijn was om te zien en ervaren.

Het publiek heeft zeker kunnen genieten van de enorme diversiteit in sprongen. Op minitramp werden rechtstandige sprongen getoond, vele saltovormen (hurk, hoek, strek, eventueel met halve schroef) en barani’s. Op minitramp-toestel sprongen de leden uiteenlopende sprongen, zoals hurk- en spreidsprong, overslagen, arabieren en tipsalto’s. Op de tumblingbaan was de variatie in sprongen misschien wel het grootst: rolle, handenstanden, radslagen, arabieren, overslagen en series als arabier-flickflack, arabier-salto, overslag-salto, arabier-flickflack-salto, etc.

GV Schipluiden is voor het volgende seizoen nog hard op zoek naar helpende handjes. Wie meer wil weten of zich aan wil melden als vrijwilliger kan mailen naar info@gvschipluiden.nl.