Ode aan Midden-Delfland; een rustige wandeling of feestelijke optocht

In juli is het weer volop genieten van gastvrije activiteiten in het kader van Ode aan Midden-Delfland. 

Op zaterdag 9 juli brengen de Maxima’s samen met de Knotwilgen hun fanfare voor de Hoornse Vaart. Op een tuindersschuit varen zij langs de Hoornsekade. Het is allemaal te volgen vanaf de waterkant. Of pedel rustig mee met u kano of opblaasbootje. Verzamelen om 14.45 uur bij Hoornsekade 43, Den Hoorn. 

De jeugd kan op 16 juli kennismaken met de polders en (polsstok)slootjespringen; vertrek is om 13.00 uur bij de Pitstop met de boot naar Schipluiden. Vanaf daar wandelen en springen de deelnemers dwars door de polder terug naar Den Hoorn. Aanmelden via cultuurstek.nl.

Wat rustiger is De Woudtse Polder Experience op 17 juli. Een knapzakwandeling door de weilanden. Met lokale verhalen en fabels van de dorpsbewoners. En bij de picknick vertelt een vogelaar over de vogels die hier in de polders wonen. Vertrek om 11.30 uur bij Koffiehuis De Hooiberg. Aanmelden via odeaanmiddendelfland.nl.

Dan zijn er ook nog de hele zomer de doorlopende tentoonstellingen ‘Ode aan het Landschap van Maasland' in Tavenu en ‘Koeien Spotten' in het bezoekerscentrum bij Buitenplaats Op Hodenpijl.

Kijk op odeaanmiddendelfland.nl voor de actuele agenda, nieuws en informatie.